Konstruktör till Customized Truck Development, Scania R&D

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar bl a för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar utanför Scanias typprogram, s k specialorder (S-order), där vi med hjälp av Scanias modulsystem skräddarsyr kundlösningar med korta ledtider. Det är ett område som Scania satsar på för att bryta ny mark inom nya segment och nya marknader. Fler än var tionde Scanialastbil som säljs är en S-order. Beslutsvägarna är korta och vi strävar efter att vara det lilla företaget i det stora.

Gruppen Product Adaptation Design ansvarar för tekniska utredningar av det stora flödet av S-ordrar.  Vi fokuserar på att uppfylla kundbehoven genom att komponera befintliga artiklar och komponenter i Scanias modulsystem på ett smart sätt, så att ledtiden hålls så kort som möjligt. Det hanteras i tre flöden:

S-orderförfrågningar där vi utreder konkreta kundbehov ur ett produkttekniskt perspektiv

S-ordrar där vi skapar enskilda ändringsbegäran för varje kundorder

Avvikelser inom vårt ansvarsområde

Inom gruppen har vi olika team som ansvarar för leveranserna i ovan beskrivna flöden. Teamens ansvarsområden roteras, vilket gör ditt arbete varierat och ger en god förståelse för hela S-orderprocessen från kundbehov till leverans av fordon.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvuduppgifter består av att utreda och besvara S-orderförfrågningar, efter kundorder göra unika ändringsorder (ECO) samt kontrollera att specifikationen uppfyller gällande lagkrav. Vidareutveckla gruppens rutiner och arbetssätt är en naturlig del av arbetet.

Vi har daglig kontakt med vår verksamhet i Scania Latin America. Varje dag går vi också igenom alla nya S-orderförfrågningar, vilket gör att du får du en bra kunskap om behoven på alla våra marknader globalt.

Din profil

Du har en teknisk utbildning inom mekanik samt några års erfarenhet från ingenjörsarbete inom konstruktion eller produktion. God produktkännedom och erfarenhet av CAD Catia är starkt meriterande. Lämplig bakgrund är exempelvis konstruktör, produktsamordnare eller beredare. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, snabbhet, eget driv och ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Du trivs med att arbeta tillsammans med andra i grupp likväl som att jobba självständigt med dina uppdrag. Du har lätt för att kommunicera med andra på såväl svenska som engelska i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna Henrik Willstrand, 08-553 506 09

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior

Urval sker löpande.

Om du har problem med att fullfölja din ansökan, kan du skicka din ansökan till kandidatbokning@scania.com

Ange Jobbid och annonsrubriken i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, personnummer, adress, e-post och mobilnummer för att kunna göra din ansökan komplett.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.