Konstruktör för elektrifierade transmissioner sökes

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Elektrifierade transmissioner kommer att bli allt vanligare inom tunga fordon framöver. Gruppen Hybrids and Electrification ansvarar för utveckling av elektrifierade transmissioner till tunga fordon inom VW-koncernen. Vi nu en konstruktör för att delta i utvecklingsarbetet av elektrifierade transmissioner.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av vår elektrifierade drivlinor. Du får möjlighet att ingå ett konstruktionsteam med mycket erfarna konstruktörer där du kommer att påverka och ta ansvar för hela transmissionen. Ditt ansvar kommer finnas inom konstruktion av elmaskinshus, axlar, lager, kugg, manövrering, olje-/kylsystem och integrering av elmaskin, resolver, manövrering och givare.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med gruppens provningsingenjörer för att genom snabba iterationer utmana din konstruktion och erhålla snabb återkoppling på uppsatta acceptansvillkor.

Arbetet som konstruktör på gruppen ger ett unikt helhetsansvar och där du har möjlighet att erhålla förståelse för hur våra elektrifierade fordon används av slutkund. Tjänsten möjliggör kontakt med flera tvärfunktioner inom företaget såsom med andra konstruktionsgrupper, marknad, inköp och produktion. Arbetet innebär även kontakt med våra kollegor på MAN Truck & Bus och med externa leverantörer runt om i Europa. Du kommer att arbeta med såväl nya introduktioner som med förutvecklingsprojekt och produktvård.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job express.

Din profil

Vi söker dig med positiv attityd, eget driv, strukturerat arbetssätt och stor ansvarskänsla. Du är tekniskt lagd med känsla för dimensionering och optimering. Du har en akademisk utbildning och sannolikt minst 3 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från mekatronikkonstruktion, oljesystem, hållfasthetsfrågor, tillverkningsmetoder och avancerad CAD-modellering är meriterande.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

För mer information

Kontakta gärna Oskar Lindström (gruppchef), 08-553 820 65.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom