Konstruktör ELC (electronic level control), Bussutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Brakes & Auxiliary systems RBRB ansvarar för installation och utveckling av broms, bränsle, tryckluft och SCR för bussar. Vi tillhör sektionen RBR som bl.a.  konstruerar och utvecklar chassiet för bussar, styrning, fjädring samt hanterar majoriteten utav beräkningarna för bussutveckling samt helfordonsegenskaper kopplat till våra ansvarsområden.

Vi söker nu dig som har ett stort intresse av fordon och teknik som vill arbeta med broms- och tryckluftsteamet samt som vill ta ansvar för ELC-systemet (electronic level control) på buss.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att ansvara för installation och systemsäkring av  ELC-systemet på framtidens bussar, även balansering inom broms- och tryckluftsteamet kommer vara en viktig del utav ditt dagliga arbete. I arbetet ingår även ständiga förbättringar på dagens produkter och arbetssätt.

Dina huvudsakliga verktyg är CATIA V5, Aros, OAS och TESTiT men rollen som konstruktör innebär också att du är spindeln i nätet i samarbetet med andra utvecklingsgrupper, provning, beräkning/simulering, inköp, prototypverkstad, produktion och marknad. Tvärfunktionellt arbete är en viktig del av ditt dagliga arbete.

Din profil

Du har högskole- eller civilingenjörsutbildning inom exempelvis maskinteknik med inriktning mot produktutveckling och har erfarenhet av mekanikkonstruktion på Scania. Du är bekant med de processer som R&D använder och har gärna arbetat aktivt i dem.

Du är positiv, driftig och villig att växa i din roll som konstruktör. Samarbetsförmåga, ansvarstagande och flexibilitet är en självklarhet för dig och du har lätt för att bygga upp och verka i nätverk där du ständigt utvecklar din kompetens. Du har en positiv attityd och är drivande i ditt sätt att arbeta.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Johanna Hult, 08-553 50124 eller Senior Technical Adviser Anna Eriksson 08-553 50275.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom