Konstruktör/ beredare till Scanias Gjuteri i Södertälje

Motortillverkning arbetar med tillverkning av motorkomponenter där huvudprocesserna är skärande bearbetning och gjutning. Vi har även funktioner för logistik och kvalitet. Gjuteriet är en del inom Scanias motorproduktion. Vi gjuter motorblock och cylinderhuvud genom sandgjutning. För dig som har ett brinnande intresse för gjuteriprocessen och tekniskt utmanande arbetsuppgifter i en spännande miljö söker nu gjuteriet en beredare.

Dina arbetsuppgifter

Som beredare arbetar du nära produktion är ansvarig för att styra och förbättra processen kopplat till geometri av kärnor och formar. Du kommer att bli kompetensbäraren inom detta område och får inte vara rädd för att styra processen och driva beredarfrågorna. För att lyckas med detta så krävs ett tätt samarbete med den producerande avdelningen. Du sitter med i avdelningens lokala ledningsgruppen tillsammans med övriga tekniska funktioner.

Vi sätter stort värde i förmågan att ständigt förbättra processen för att höja produktiviteten och förbättra kvalitén. Detta görs genom försök som skall analyseras och rapporteras på ett strukturerat sätt. Du kommer ta fram lösningar tillsammans med leverantörer placerade i närområdet samt utomlands så tjänsten medför en del resor.

I arbetet ingår även att arbeta med nya produkter i nära samarbete med konstruktion och den produktionstekniska avdelningen.

Din profil

Teknisk utbildning på högskolenivå inom ritningskonstruktion eller långvarig erfarenhet av arbete med gjutning. Meriterande är att kunna använda beredarverktyg som vi använder, Polyworks och Catia.

Det är en fördel om du har erfarenhet av simulering gärna i Magma, men det är inget krav.

Erfarenhet av projektledning, statistiska metoder, beredning och/eller konstruktion inom alla områden är meriterande.         Goda kunskaper i engelska.

Du har lätt för att samarbeta med andra samt är analytisk och strukturerad.

Ytterligare information

För vidare information kontakta gärna Isak Hollinger (Gruppchef DMFP) 08-553 810 76 eller

Göran Ekstrand (Personalchef) 08- 553 817 99.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vi har semesterstängt v. 29-32.

Välkommen med din ansökan!

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

OBS! Ange Scanias Job Id 20173131 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior. Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.