Koncept- och sortimentansvarig för trailer/släp och påbyggnation – Scania Sverige AB

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

En av våra viktigaste satsningar för framtiden inom servicemarknad är det vi på Scania kallar Vehicle Related Services (VRS) och vi söker nu en ansvarig för VRS på Scania Sverige AB.

Genom att på en och samma plats kunna ta hand om hela kundens fordon inklusive påbyggnation och släp på ett professionellt och effektivt sätt skapas hög kundnytta. För våra serviceverkstäder innebär det en större mängd släp och påbyggnationsjobb vilket i sin tur leder till en ökad serviceaffär.

Du blir den som tillsammans med våra återförsäljare planerar och genomför marknadsåtgärder. En viktig del av arbetsuppgifterna är dels att aktivt driva försäljning, dels att vara teknisk support till våra återförsäljare samt att jobba med sortimentsfrågor.

Du kommer arbeta mycket ihop med det globala Scania bolaget – Vehicle Related Services. De skapar marknadens bästa infrastruktur för distribution av reservdelar, utbildning med mera. Du får alltså bästa tänkbara förutsättningar och allt nödvändigt stöd.

Dina arbetsuppgifter

Arbeta nära återförsäljare och det globala Scania bolaget med följande:

 • Agera teknisk support för återförsäljare
 • Kontinuerligt arbeta med sortiment, pris och tillgänglighet på reservdelar
 • Säkerställa att rätt utbildningar finns tillgängliga
 • Besöka återförsäljare och på plats utbilda i system och sortiment
 • I samråd med våra återförsäljare utveckla koncept för att öka VRS-affären
 • Tjänsten innebär en del resande till våra återförsäljare. Förutom dina ordinarie arbetsuppgifter är du en i teamet på reservdelsförsäljning och verkstadsutveckling och kommer i mån av tid vara delaktig i olika projekt för att utveckla servicemarknaden i Sverige.

  Din profil

  För att lyckas i rollen som VRS-ansvarig behöver du vara strukturerad, ödmjuk och ha en väldigt god förståelse för verkstäders vardag och utmaningar. För att åstadkomma förändring behöver du ha ett driv och en förmåga att få människor med dig samt ett intresse för affärer och lönsamhet.

  Du har lägst gymnasieutbildning med inriktning fordon och gärna med tidigare erfarenhet från branschen – helst i en roll med direktkontakt med kund. Meriterande med ytterligare eftergymnasialutbildning eller motsvarande kompetens.

  Vi kan ge dig 

  Trivsam arbetsmiljö med duktiga och engagerade kollegor inom Servicemarknad. Stimulerande, utvecklande och intressanta arbetsuppgifter, mindre enklare uppgifter blandat med längre strategiska projekt.

  För mer information om tjänsten.

  Välkommen att kontakta Rickard Arvidsson, Chef Reservdelsförsäljning och Verkstadsutveckling, mobil 070 082 76 71.

  Intervjuer sker löpande och vår förhoppning är att tjänsten ska vara tillsatt senast 1 november 2018 men gärna tidigare då vår nuvarande VRS-ansvarig ska anta nya utmaningar den 1 oktober.

  Ansökan

  Välkommen med din ansökan senast den 30 septemer 2018. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom