Junior ingenjör med intresse för beräkningar och EMF

Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vi bygger ut stamnätet för att möta framtidens energibehov och utvecklar vårt samarbete med övriga Europa.

Svenska kraftnät söker nu dig som vill utveckla Svenska kraftnäts frågor rörande elektriska och magnetiska fält (EMF) och även kunna förstärka inom områden såsom jordning, induktion och isolation.

Frågor rörande EMF får en allt större betydelse för Svenska kraftnät, både i det stora antal investeringsprojekt vi driver och i förvaltningen av befintliga anläggningar. Våra anläggningar finns i ökande grad i urbana miljöer och medvetenheten kring EMF och elsäkerhetsfrågor är ökande i samhället.

Du kommer att tillhöra enheten Anläggningsförvaltning Teknik som idag består av 12 personer. Enhetens övergripande ansvar är att stötta Svenska kraftnät med specialistkompetens inom såväl stations- och lednings- som systemgemensamma teknikfrågor. Här finns gott om engagerade och kompetenta kollegor att lära sig av, både på djupet och på bredden.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg.


Dina arbetsuppgifter

I rollen som teknisk handläggare inom EMF kommer du att ingå i ett team tillsammans med seniora kollegor inom området. Teamet ansvarar för frågor rörande elektriska och magnetiska fält men även frågor inom jordning, induktion, isolation, felströmmar och generella elsäkerhetsfrågor.

I din roll ingår att modellera och utföra beräkningar inom främst EMF men även inom de ovan nämnda områdena. Du bistår med tekniskt stöd inom Svenska kraftnät till projektledare, underhållsingenjörer och arbetsmiljöingenjörer.

Du kan även komma att delta i nationella och internationella organ, grupper och arbeten rörande elektriska och magnetiska fält.


Utvecklingsmöjligheter

Svenska kraftnät arbetar aktivt med att vara en attraktiv arbetsgivare. Inom teknikområdet får du goda möjligheter till personlig utveckling såväl som kunskapsmässig fördjupning och breddning.

Du kommer att få möjligheten att utvecklas inom ditt sakområde. På sikt kanske du blir vår specialist inom området?

Svenska kraftnät står mitt i energiomställningen och samhällsutvecklingen och våra medarbetare får närhet till en mängd spännande samhälls- och teknikfrågor.


Din bakgrund

Du ska ha examen inom elektroteknik, teknisk fysik eller förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt. Du har kompetens inom beräkningar och modelleringar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i för tjänsten relevanta mjukvaror som PSCAD, MATLAB, PSS/E etc. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.


Dina personliga egenskaper

Vi ser att du är en person med god förmåga till problemlösning som kan analysera komplexa frågeställningar. Vidare har du hög numerisk förmåga. Då rollen innebär kommunikation med många olika kontaktytor ser vi att du är en duktig pedagog och har goda samarbetsegenskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Svenska kraftnät arbetar med kompetensbaserad rekrytering vars syfte är att se till varje persons kompetens och därmed främja mångfald och motverka diskriminering. Eftersom vi arbetar med viktig infrastruktur i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade och svenskt medborgarskap är därför ett krav.
 

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande chef Thomas Sandvall, tel. nr. 010 475 83 03 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010 475 86 15. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 4 april 2018.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom