Inspektör inom strålskyddsområdet

Vill du arbeta med att förbättra strålskyddet och med frågor som har stor långsiktig betydelse för människor, miljö och ett strålsäkert samhälle?

Till enheten för yrkesverksamhet söker vi nu en inspektör inom strålskydd.

Vi utvecklar kontinuerligt våra arbetsmetoder för att möta förändringar i omvärlden och framtida behov för ett strålsäkert samhälle. Det ger dig möjligheter till ett omväxlande och spännande arbete för ett bättre strålskydd. Hos oss får du dessutom förutsättningar för personlig och yrkesmässig utveckling.
 

Dina arbetsuppgifter

Som inspektör arbetar du pådrivande för att utveckla strålskyddet hos de verksamheter och tillståndshavare som enheten hanterar. Din huvudsakliga uppgift är att granska hur strålkällor används bland annat genom inspektioner och att handlägga tillståndsansökningar. I ditt arbete ingår också att informera och kommunicera kring regelverket.

Vidare kommer du att arbeta för att förbättra strålskyddet inom en rad olika områden, exempelvis forskning, utbildningsväsende, industri, veterinärmedicin, installation och underhåll. Inom områdena hanteras olika sorters strålkällor, både tekniska anordningar såsom acceleratorer och röntgenutrustningar och radioaktiva ämnen. 
Utöver arbetet inom enhetens område bidrar du till avdelningens gemensamma uppgifter och myndighetens verksamhetsutveckling.

Du tillhör enheten för yrkesverksamhet som består av 15 medarbetare och som ansvarar för myndighetens tillståndsprövning och tillsyn av verksamheter med joniserande strålning inom bland annat forskning, utbildningsväsende, industri, veterinärmedicin, installation och underhåll.

Anställningen är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Vi tillämpar som regel sex månaders provanställning.


Är du den vi söker?

Bakgrund och profil
Vi söker dig som har

  • akademisk examen i strålningsfysik eller liknande, alternativt relevant civilingenjörsexamen med kunskap om strålningsfysik och strålskydd och
  • strålskyddsrelaterad arbetserfarenhet från någon tillståndshavare som bedriver verksamhet med joniserande strålning.

För att fungera bra i rollen som inspektör behöver du

  • ha lätt för att kommunicera och samarbeta med olika yrkesgrupper
  • vara en flexibel person som möter olika situationer och verksamheter på ett nyfiket och lösningsfokuserat sätt 
  • ha god förmåga att planera och strukturera arbetet, såväl kort- som långsiktigt
  • kunna uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt, såväl på svenska som på engelska.

Då tjänsten innebär nära samverkan med många andra yrkesgrupper lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet, såsom samarbets- och initiativförmåga, servicekänsla samt förmåga att bidra till ett positivt arbetsklimat.

B-körkort är ett krav.


Att jobba hos oss

Strålsäkerhetsmyndigheten arbetar pådrivande och förebyggande för att skydda människor och miljö från oönskade effekter av strålning. Våra drygt 300 medarbetare har djupa och breda kunskaper inom strålskydd och kärnsäkerhet. Hos oss får du förtroende och utrymme att använda och utveckla din spetskompetens i komplexa frågor med långsiktig betydelse för människor, samhälle och miljö. Vi har ett stort internationellt nätverk och samarbetar med bland annat IAEA och OECD/NEA. För oss är det viktigt att våra medarbetare kan kombinera yrkesliv och privatliv.

Från och med den 1 oktober har myndigheten verksamhet i både Solna och Katrineholm.

Den aktuella tjänsten är placerad i Solna

På Strålsäkerhetsmyndigheten eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten.

Läs om våra villkor och förmåner


Kontakt och ansökan

Vill du veta mer om tjänsten eller rekryteringsprocessen? Kontakta enhetschef  Helene Jönsson, telefon 08-799 43 74.

Fackliga företrädare är Karoline Gotlén, Saco-S, telefon 08-799 43 61, och Michael Wallin, ST, telefon 08-799 42 87.

Välkommen med din ansökan senast den 30 december 2018.


Mer om oss

Se våra filmer där medarbetare berättar

Besök vår webbplats

Vi undanber oss erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna rekrytering.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom