Ingenjör till transportavdelningen på Westinghouse

Enheten GNT&L Sweden ansvarar för genomförandet av inkommande och utgående urantransporter, transportemballage och myndighetskontakter när det gäller tillstånd och certifikat.

Tjänsten är en blandning mellan ingenjörsarbete, projekt- och underhållsledning och innebär mycket internationell kommunikation externt såväl som internt. Den externa kommunikationen sker främst med leverantörer och myndigheter men även med kunder. Du kommer att ingå i ett väl sammansvetsat team som jobbar både på kontor och i vår verkstad. Leveranserna gör att det finns en puls i verksamheten som balanseras med teknikprojekt som har mer utsträckta tidplaner.

I rollen ingenjör för transporter kommer du att ha ett process- och teknikansvar för emballagen och ansvara för mindre projekt. Du kommer även att ansvara för myndighetskontakten och se till att myndighet- och transportkrav efterföljs.

 

Dina arbetsuppgifter:

 • Teknikansvarig för olika emballagetyper
 • Tillse att verksamheten uppfyller licensiering/certifieringskrav gällande transportemballage
 • Myndighetskontakter för emballagecertifikat och transporttillstånd
 • Projektledning av mindre teknikprojekt såsom investeringar & modifieringar
 • Processansvarig för underhåll av emballage
 • Driva verksamhetsutvecklingsprojekt
 • Tolkning av transportregler
 • Transportsäkerhetsarbete

 

Som person är du drivande och målinriktad samtidigt som du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och arbeta mot gemensamma mål. Din sociala kompetens att kunna knyta kontakter och bygga förtroendefulla relationer värderas högt.

 

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad högskoleingenjör och att du har kunskaper inom maskin/underhåll eller liknande och med ca fem års arbetslivserfarenhet.

Goda kunskaper i engelska är ett krav. För att lyckas i rollen har du givetvis en god datavana med mycket bra kunskaper i Officepaketet.

 

Meriterande

 • Erfarenhet från nukleär verksamhet, exempelvis strålskydd eller nukleär säkerhet
 • Kunskaper inom transporter av farligt gods
 • Ledarerfarenhet inom projekt eller organisationer
 • Språkkunskaper i ukrainska, ryska, franska eller tyska

Tjänsten är placerad i Västerås och det kan förekomma resor i tjänsten. 

Avtalsområde

Denna tjänst stöds av Teknikavtalet Si/Unionen/Ledarna.

 

Företagsgruppen Westinghouse Electric Company har drygt 12 000 anställda i 15 länder och ingår i den världsomspännande Toshibagruppen med 172 000 anställda. Westinghouse Electric Company är pionjär och världsledande som leverantör av kärnkraftsanläggningar och -produkter. Westinghouseteknologin är basen för cirka hälften av världens kärnkraftverk i drift. Westinghouse Electric Sweden AB i Västerås är Westinghousegruppens kompetens- och utvecklingscentrum för kokvattenreaktortekniken. Bränslefabriken i Västerås är en av världens modernaste och utgör en väsentlig del av företagets verksamhet. Bolaget har byggt elva kärnkraftverk i Norden och levererar idag kärnbränsle och komponenter, ombyggnader, el- och kontrollsystem och service på marknaderna i Europa, USA och Asien. Westinghouse Sweden har idag nästan 1000 anställda i Västerås och Täby och är en komplett leverantör av kärnkraftsteknologi med mer än 50 års framgångsrik erfarenhet inom branschen
För ytterligare information om företagsgruppen: www.westinghousenuclear.com

Låter detta intressant för dig?
I detta uppdrag samarbetar vi med rekryteringsföretaget Norén & Lindholm.

Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se senast den 27 augusti. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Välkommen med din ansökan!

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.