Högskolan Dalarna söker lärare för undervisning i byggtekniska kurser

Har du erfarenhet från bygg- eller fastighetsbranschen och gillar att undervisa?

Högskolan Dalarna erbjuder tre utbildningar i bygg- och samhällsbyggnadsteknik, vi växer och behöver bli fler lärare.


Hur jobbar vi?

Lärargruppen består för närvarande av ett tiotal lärare med ett gemensamt engagemang för att bedriva bra utbildning för våra studenter, och för att trivas på jobbet! Tillsammans ansvarar vi för bredden i de kurser utbildningarna består av, och vi förstärker undervisningen med konsulter vid behov. Arbetet innebär planering och genomförande av kurser i våra 2- och 3-åriga programutbildningar. Flera av oss kombinerar kursansvar och undervisning med andra typer av ansvarsuppgifter eller utvecklingsprojekt. För sökande med forskarutbildning finns möjlighet till forskning inom området energieffektivt byggande.

Vår ambition är att studenterna under studietiden ska komma i kontakt med många verkliga projekt, vi har en väl etablerad samverkan med byggsektorn via Byggdialog Dalarna.

Anställningen är en tillsvidareanställning, tjänstgöringsgrad 40-100%, med tillträde i augusti 2018.Provanställning kan komma att tillämpas. Placeringsort för anställningen är Borlänge.

Vi fäster stor vikt vid den pedagogiska skickligheten och förväntar oss därför att du som erbjuds anställning förvärvar högskolepedagogisk utbildning 15 hp inom två år från anställningens början.


Vem söker vi?

Du har erfarenhet av arbete i bygg- eller fastighetsbranschen, med högskoleutbildning och erfarenhet inom ditt kompetensområde, och förstås ett intresse av att undervisa och inspirera genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter!

Du har god organisatorisk förmåga och gillar att arbeta självständigt med ansvar för kvalitet och resultat, och du tycker också om att samarbeta med andra och se till helheten.

Vi behöver särskilt dig med erfarenhet från byggproduktion inom husbyggnad eller anläggning, men även dig med allmän byggteknisk profil och erfarenhet inom förvaltning, projektledning eller projektering.


Utbildningarna

Vi har ca 200 studenter på våra programutbildningar på grundnivå; Högskoleingenjör i Byggteknik 180 hp, Bygg- och samhällsplanerare 180 hp samt Byggarbetsledare 120 hp. Läs gärna om utbildningarna och kursutbudet på www.du.se/byggteknik.


Bedömningsgrunder

Högskolan kommer i denna rekrytering att beakta den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna för att fullgöra uppgifterna i anställningen.

Behörig att anställas som universitetsadjunkt är den som:
- visat pedagogisk skicklighet
- avlagt magisterexamen eller adekvat akademisk yrkesutbildning eller har annan yrkesskicklighet som är av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som ska ingå i anställningen.

För vidare läsning av behörighet och bedömningsgrunder hänvisar vi till Högskolan Dalarnas anställningsordning.


Övrigt

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Vi har möjlighet att erbjuda medflyttarservice via Rekryteringslots Dalarna.

I de fall rekryteringsprocessen drar ut på tiden tillsätts en vikarie under rekryteringsprocessen. Urvalet sker bland de sökande till anställningen. Var vänlig meddela i din ansökan om du är intresserad av vikariatsanställningen.


Ansökningshandlingar

Din ansökan ska innehålla CV, betygshandlingar, pedagogiska meriter samt uppgift om referens. 
*Pedagogiska meriter ska redovisas på separat blankett som rekvireras från Högskolan Dalarnas hemsida, www.du.se/pedagogiskameriter. Vid frågor vänligen kontakta rekrytering@du.se. Efter sista ansökningsdag kan inga kompletteringar göras elektroniskt.  


Välkommen med din ansökan!

Du ansöker via vår webbplats senast 2018-06-24.

Vi undanber oss all kontakt med försäljare av annonser. Vi har gjort våra strategiska val för denna rekrytering.
 

Kontaktpersoner

Astrid Alnås-Widén, Avdelningschef, +46 (0)23-77 88 93, aaw@du.se

Ingemar Nygren, Ämnesrepresentant, +46 (0)23-77 88 32, iny@du.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom