Handläggare inom spräng-, gruv-, byggsektorn

Vill du arbeta med frågor som gör skillnad för hela arbetsmarknaden och som bidrar till en bättre arbetsmiljö, färre olyckor och tillbud för alla som arbetar i Sverige? Då kan detta vara något för dig!

Vi söker en handläggare inom spräng-, berg- och gruvsektorn som vill arbeta med fokus på förebyggande arbetsmiljöfrågor tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. Du kommer att utveckla vårt arbete med föreskrifter, standarder och inspektionsstöd. Mycket av arbetet genomförs i projektform och genom samarbete med andra myndigheter, arbetsmarknadens parter och branschorganisationer.
 

Ditt nya arbete

Som handläggare kommer ditt mål att vara att skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö. Du kommer att arbeta med utveckling av information och föreskriftstexter för att stödja det förebyggande arbetsmiljöarbetet i första hand inom spräng-, berg- och gruvsektorn. En annan viktig arbetsuppgift blir att föra en dialog externt för att motivera de olika aktörerna att satsa på åtgärder som ger bättre arbetsmiljö. I dessa sammanhang kommer du att samverka med verkets övriga avdelningar och med externa aktörer.

Arbetet är självständigt med nära samarbete med kollegor med olika kompetenser, vilket är en förutsättning för att nå resultat. Blandningen av kompetenser och frågor gör att det är en stimulerande och utvecklande arbetsplats.

Just nu pågår en större översyn av vårt regelverk för att göra det modernt och lättillgängligt och vi hoppas att du vill vara med på resan.
 

Kvalifikationskrav

Du ska ha:

  • Minst 3-4 års utbildning inklusive examen från universitet eller högskola, eller annan utbildning som tillsammans med relevant arbetslivserfarenhet arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Minst 5 års arbetslivserfarenhet, varav 1 år från arbete inom spräng-, berg-, gruv- eller bygg och anläggningsområdet
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Som person har du lätt för att samarbeta och du framför ditt budskap på ett pedagogiskt sätt. Du har förmågan att se helheter och arbetar processinriktat. Du är ansvarstagande, analytisk, förtroendeingivande och har ett lösningsinriktat arbetssätt.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.
 

Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med:

  • projekt
  • utredning eller
  • arbetsmiljöarbete
     

Mer om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad i Stockholm. Vi har individuell lönesättning. Läs mer om vad vi erbjuder på vår hemsida av.se/arbeta hos oss.

Arbetsmiljöverket erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Att vi är olika bidrar till att verksamheten blir effektiv och för att kunna ta tillvara på varje medarbetares kompetens har vi ett inkluderande synsätt. 

Som medarbetare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och bidrar till helheten genom att visa engagemang och hänsyn i samarbetet med andra. Du agerar efter våra värdeord trovärdig, kommunikativ och offensiv samt att du har ett likabehandlingsperspektiv i din vardag. Tillsammans ska vi lyckas nå våra verksamhetsmål, bidra till en hälsosam arbetsmiljö och verka för en lärande arbetsplats.

 

Om du har frågor

Kontakta oss på telefon 010-730 90 00.

Frågor om anställningen besvaras av enhetschef Karin Sundh-Nygård. Fackliga kontaktpersoner är för Saco Krister Jansson och för ST Ulf Strandberg.

Rekryteringen sköts av Arbetsmiljöverket och vi undanber oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.
 

Välkommen med din ansökan senast den 10 mars.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på länken nedan.
 

Om avdelningen

Avdelningen för regler skriver och ansvarar för regler och föreskrifter, s.k. AFS:ar, som utöver våra lagar om arbetsmiljö, styr hur en bra arbetsmiljö ska vara. Vi är ett sextiotal handläggare som är sakkunniga inom till exempel det kemiska, organisatoriska och sociala, ergonomiska eller tekniska området. Vi medverkar också som svenska representanter vid utarbetande av EU-direktiv och standarder, stöttar och medverkar vid arbetsmiljöinspektioner, utför marknadskontroll och ger utbildningar. Avdelningen har en stab som följer upp författningsarbetet och arbetar övergripande med ärenden och remisser.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom