Gruppchef till Sweco i Karlstad

Swecos projektledare erbjuder projektledartjänster för alla typer av projekt och verksamheter inom samhällsutveckling. Uppdragen omfattar allt ifrån mindre ombyggnadsprojekt till stora komplexa nybyggnader och anläggningar inom Bygg & Fastighet, Infrastruktur, Industri och Energi.

Sweco växer och det går bra för oss! Efterfrågan av våra tjänster är stor och det finns många roliga och intressanta projekt där Sweco är med och skapar framtidens samhälle. Vi söker därför en gruppchef som vill utveckla vår projektledningsverksamhet i Karlstad som idag består av 10 personer.


Din kommande roll

Som gruppchef ansvarar du för enhetens personal, ekonomi och affärer. Du rekryterar i samråd med regionchefen de medarbetare som skall utgöra vår framtida grupp i Karlstad. Du utvecklar verksamheten mot uppsatta mål tillsammans med medarbetarna i gruppen. Du styr mot den budget enheten har och agerar ombud för de affärer som görs av din enhet.

Som gruppchef arbetar du också som projektledare i våra kunders projekt. I denna roll deltar du i alla delar av processen från idéstadiet till den färdiga slutprodukten. Dina uppgifter är ett leda, kommunicera och planera i projekten och du skall kunna samordna de olika aktörerna såsom beställare, leverantörer, entreprenörer och konsulter. Du styr det gemensamma arbetet mot projektets övergripande mål och rapporterar i projektet till kunden.


Din erfarenhet och utbildning

Du har erfarenhet av en ledande roll och är van att bygga långsiktiga kundrelationer. Meriterande är även erfarenhet att ha arbetat som konsult. Vi ser positivt på om du även har en stark geografisk anknytning till regionen och Karlstad med ett redan etablerat kontaktnät.

I rollen som projektledare har du flera års erfarenhet av projektledning, projekteringsledning och/eller byggledning inom infrastruktur och anläggning eller bygg och fastighetsprojekt. Du har vana av att ansvara för projekts tidplan och ekonomi. En naturlig del i ditt arbete har varit att samordna flera teknikområden, leda projekt-, projekterings- och byggmöten och säkerställa kvalitet på leverans.

Du har en Civil- eller Högskoleingenjörsexamen, alternativt gymnasial utbildning som kompletterats med relevant arbetslivserfarenhet för tjänsten.


Dina egenskaper

Du är en prestigelös lagspelare som kan ta stort eget ansvar och trivs med varierande arbetsuppgifter. Du har förmåga att bygga och leda team mot de mål som satts upp av dig eller andra. Affärsmässighet är för dig en självklarhet och du förstår och är intresserad av ekonomi. Relationer är viktigt för dig och du kan bygga och förvalta externa kundrelationer och interna nätverk. Du tycker om och kan skapa struktur och har förmåga att definiera mål, organisation, arbetssätt och processer.


Sweco erbjuder

I rollen som gruppchef kommer du vara en viktig deltagare i regionens ledningsgrupp med ansvar för att utveckla bolagets projektledningsverksamhet i region Väst. Ledningsgruppen arbetar tillsammans för att skapa framgång i alla grupper och för regionen i sin helhet.

Vi vågar påstå att vi är en av Sveriges mest attraktiva arbetsplatser och erbjuder en omväxlande och dynamisk arbetsmiljö med stora möjligheter till teknisk och personlig utveckling.

På Sweco erbjuds du en av Sveriges bästa plattform för utveckling, teamarbete och spännande utmaningar. Du kommer ha möjlighet att arbeta med samtliga teknikområden och några av branschens mest erfarna och kunniga ingenjörer och arkitekter. Du kommer även att få möjlighet att arbeta mot några av regionens mest välkända aktörer i en gemensam utveckling mot ett hållbart samhälle. Som branschledande är Sweco ofta involverad i många av regionens mest utmanande projekt. Som projektledare har du möjlighet att certifieras inom PMI/PMP.

Placeringsort för tjänsten är i Karlstad, men tjänsten kan innebära dagsresor till andra orter beroende på uppdragens placering.


Ansökan

Urval och intervjuer sker löpande, varmt välkommen med din ansökan redan idag!


Kontaktinformation

Peter Magnusson, peter.magnusson@sweco.se

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom