Gruppchef för Projektledare Motormonteringen

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

På Scanias motormontering fokuserar vi på att skapa en kultur och struktur som många vill arbeta och växa i. Vi har ett tvåfaldigt lean-system som gör oss framgångsrika i att montera, prova och måla motorer till lastbilar, bussar samt industri- och marinmotorer för hela Europaproduktionen. Vi står inför spännande utökningar av produktionen då vi för tillfället växer kraftigt till följd av stora produktintroduktioner.

Just nu söker vi en chef som ska leda och utveckla en grupp med mycket erfarna projektledare för produktintroduktioner. Delar av gruppen har tidigare själva varit chefer. Gruppen som helhet har kommit långt i sin utveckling av individuella ledaregenskaper.

Arbetsuppgifter.

Som gruppchef för projektledarna styr du gruppens verksamhet och utveckling och ingår i teknikorganisationens ledningsgrupp. Ledningsgruppen har ett unikt samarbete och stöttar varandra i både ledarskaps- och processfrågor.

För oss är det viktigt med öppenhet, prestigelöshet och att ha roligt på jobbet.

Du kommer att arbeta med att utveckla gruppmedlemmarnas ledaregenskaper. Vidareutveckling av våra processer för att ytterligare förbättra ergonomin, kvaliteten och kostnaden i våra produktintroduktioner är en viktig del av ditt uppdrag.  För att göra det krävs ett närvarande ledarskap med fokus på kontinuerlig feedback och coachning för att få en välmående grupp.

Ett nära samarbete med flera tvärfunktioner som tex R&D och Inköp är viktigt för att kunna prioritera och leda verksamheten mot våra gemensamma mål.

Du ansvarar även för att:

 • representera motormonteringen i styrgrupper
 • vid behov ersätta teknikchefen för globala produktintroduktioner vid tex presentationer eller beslutsmöten
 • planera, leda och följa upp investeringar för produktintroduktioner
 • projektledarna genom sina projektteam påverkar produktens- och verktygs-/processutformning för en störningsfri produktintroduktion
 • säkerställa gruppens kompetens och kompetensutveckling
 • coacha projektledarna i att agera självständigt i sina projektgrupper samt coacha dem i deras utvecklingsplan och karriär
 • Din profil

  För att lyckas i detta uppdrag är det viktigt att du ska kunna se till helheten men inte dra dig för att för att sätta dig in i detaljer. Ett gott samarbete med funktioner både inom och utanför motormonteringen är av yttersta vikt, det är därför viktigt att du har god samarbetsförmåga och uppskattar tvärfunktionellt arbete. Vi har ansvar att föra talan för motormonteringen i Sao Paulo och samarbetar med MAN och Navistar.

  Vi ser att du tidigare har chefserfarenhet och kunskap i Lean är meriterande. Vi ser också att du har ett stort intresse för människor, ledarskap, struktur och vill inspirera, motivera och stödja andra att nå uppsatta mål.

  Vi erbjuder

  Vi erbjuder dig ett ledarskapsmässigt och tekniskt inspirerande uppdrag i en mycket dynamisk och framåtsträvande miljö.

  Lean för tjänstemannaprocesser samt utveckling av en god psykosocial arbetsmiljö är ett särskilt fokusområde för oss på Motormonteringen där vi vill att du bidrar.

  Ytterligare information

  För mer information om tjänsten, kontakta Global Teknikchef Peter Ullerfors, 08-55351125

  Ansökan

  Sök via länken senast den 25 augusti . Ansökan ska innehålla CV och personligt brev. Urval och intervjuer kommer ske löpande.

  OBS! Vi kommer börja kalla på intervjuer tidigast vecka 33 pga semestertider.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom