Global Material Controller

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Supply Chain Networks, OI, är en funktion inom Produktion och Logistik. Vår ambition är att bli ledande inom hållbar logistik och vårt uppdrag är att globalt underhålla, utveckla och optimera inbound logistik. Detta genom att bygga flöden med minimal miljöpåverkan, med hög kvalitet och till lägsta möjliga logistikkostnad.

Vi söker nu efter en ersättare till en i gruppen Global Material Controll som går vidare till nytt uppdrag inom företaget.

Arbetsområde

Material Controllerns uppdrag är att säkerställa försörjningen av material från externa leverantörer till våra enheter till lägsta möjliga logistikkostnad.

Som Material Controller har du resultatansvar för ditt sortiment vad det gäller avvikelser, leveransprecision, transportkostnad, lagervärde och inkuranskostnad. Du förväntas planera och driva aktiviteter för att ständigt förbättra resultatet för ditt sortiment där kravställning på och utbildning av våra leverantörer är en viktig del.

Du kommer att tillhöra en grupp som arbetar självständigt och tillsammans för att nå våra gemensamma mål samt förbättra våra processer.

Kravprofil

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning teknik, logistik, ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Oavsett ska du har ett genuint intresse för logistik. Du är analytiskt, självständig, drivande och strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp och med externa kontakter.

Då du kommer ha ett internationellt kontaktnät behöver du kunna formulera dig obehindrat i tal och skrift, såväl på svenska som på engelska. Att vara kommunikativ till sin läggning och ha förmåga att fatta snabba beslut är också värdefullt. Andra språk är meriterande.

Vi ser gärna att du är en van Excelanvändare som trivs med att göra analyser av stora datamängder och sammanställningar på lite avancerad nivå, samt även använda Qlikview, SQL och liknande verktyg.

Ytterligare information

Gruppchef Emmy Wixenius, OICO, tfn 0491-765145

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 2019-01-27. Intervjuer sker löpande.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom