GIS/GIT-utvecklare till Lantmäteri

Inom Lantmäteri arbetar vi inom ett brett verksamhetsspektra med en samlad kompetens inom bl.a. geodetisk mätning och beräkning, stomnät, fastighetsbildning, fastighetsregistrering, kartbasförvaltning, systemutveckling, adress- och namnsättning, tryckta- och digitala kartor, analyser och visualiseringar, 3D-modellering. Våra yrkesgrupper består av GIS-ingenjörer, kartingenjörer, karttekniker, förrättningslantmätare, lantmäteriingenjörer, kart- och webbutvecklare, mätningsingenjörer, mätningstekniker, tekniska lantmätare. Lantmäteri är kvalitetscertifierade enligt ISO 9001.

Nu söker vi en GIS/GIT-utvecklare som vill inspireras i en växande stad och göra skillnad för Umeå kommun och våra medborgare!


Dina arbetsuppgifter

På Umeå kommun är det vi på Lantmäteri som är experterna inom GIS/GIT. Vi arbetar tillsammans med de andra verksamheterna och skapar smarta, effektiva arbetssätt med hjälp av geografisk information och dess system. Just nu arbetar vi bland annat med att anpassa kommunens webbkartor mot mobila enheter och medborgardialoger, vilket vi även implementerar i vår 3D-miljö där vi tagit ett steg mot VR o AR. Vi möjliggör också GIS-applikationer för bl a inventering ute i fält.

Vi arbetar med kartframställning och GIS-analyser för underlag och planering inom kommunens olika verksamhetsområden. Det geografiska datat är kärnan i vår verksamhet och i vårt dagliga arbete ingår också att bygga upp och ajourhålla databaser och dataset såväl i 2D som 3D. Vi säkerställer att de tekniska kartmiljöerna fungerar tillsammans med övrig IT-miljö.

Vi har med andra ord en mängd olika uppdrag med en stor variation. I vår GIS-grupp arbetar vi i team för att det är utvecklande, roligt och ger bäst resultat.

På Lantmäteri har vi ett nära samarbete mellan yrkesgrupperna och inom arbetsuppgifterna vilket ger en stark vi-känsla där vi är mån om varandra. Vi uppmuntrar kompetensutveckling och du får ta ett stort eget ansvar utifrån vad tjänsten kräver. Som anställd erbjuds du kurser och utbildningar och när du börjar får du en handledare för att snabbt komma in i arbetsuppgifterna.


Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot GIS/GIT. Det är meriterande om du kompletterat med utbildning inom 3D eller förvärvat motsvarande kunskap genom erfarenhet. Du är insatt i geografiska dataformat och GIS/GIT-relaterade programvaror (t ex MapInfo Pro, AutoCadMap, SketchUp, FME, CityPlanner). Vi ser gärna att du även har programmeringskunskaper (t ex .NET, HTML, Javascript, CSS, SQL).

Du kommer att ha mycket kontakt med andra verksamheter, medborgare och externa aktörer och därför är det viktigt att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Du är en problemlösare som arbetar strukturerat och effektivt. Du drivs av en vilja att utveckla och ser ständigt möjligheter till förbättringar.

Som person är du positiv, öppen och har social kompetens, självgående och drivande. Du är också nytänkande och initiativrik. Du ska kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom