Geolog med intresse för utbildning och kommunikation

Vi söker en geolog till projekt på enheten Mineralinformation och gruvnäring.

Enheten Mineralinformation och gruvnäring är en del av avdelningen Mineralresurser. Enheten ansvarar för framställning och tillhandahållande av statistik och utredningar som beskriver prospekterings- och gruvnäringen. Enheten ansvarar även för det nationella borrkärnearkivet och pappersarkivet i Malå som har fokus på att tillhandahålla information för prospektering. Enheten arbetar med frågor om gruvor och miljö samt internationella uppdrag.

Att tillgodose kompetensen inom de näringar som är kopplad till SGUs verksamhet är en utmaning. I samband med regeringens satsning på Gröna jobb för långtidsarbetslösa och nyanlända, kommer SGU att anställa en geolog med intresse för utbildning och kommunikation. Gröna jobb har som mål att öka kompetens som efterfrågas av näringslivet och att öka möjlighet till anställning. Som en del av detta ingår bland annat att fortsätta utveckla plattformen Geopraktisk - en jobbguide för nyanlända.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att bidra i olika projekt på enheten. Här ingår till exempel att:

 • arbeta i team för att utveckla utbildningsmaterial för olika målgrupper, som nyanlända i satsningen Geopraktisk och för yrkesverksamma i kommuner och länsstyrelser.
 • bidra i andra projekt på enheten som att utveckla vår information på webben, ta fram utbildningsmaterial och öka förståelsen för geologi.
 • bidra med att utreda frågor som rör gruvor och prospektering och tillhandahålla statistik och annan information om mineralresurser samt om gruvor och miljö.
 • representera SGU i vår samverkan med andra myndigheter och organisationer.

Resor kan förekomma, i första hand, till våra kontor i Sverige.

Kompetens

Vi söker dig som:

 • har en akademisk examen inom geovetenskap eller liknande inriktning med bred kunskap för geologi och geovetenskap.
 • har bred kunskap om resurshushållning och gruvdrift.
 • har ett intresse och kunskap om att arbeta kommunikativ med digitala verktyg samt har stort datorvana.
 • har erfarenhet i utbildning och kommunikation via olika typer av digitala plattformar
 • utrycker dig väl på både svenska och engelska i både skrift och tal.

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta med informations- och utbildningsmaterial.
 • stort intresse av att bidra till ökad förståelse för geologins roll i samhället och av att utveckla geosektorns sociala hållbarhet.
 • erfarenhet att arbeta i Adobe- samt Office-paket
 • språkkunskap i franska och spanska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter att du har förmåga att arbeta kommunikativt och pedagogiskt. Du är drivande, prestigelös, lättlärd och tar egna initiativ i dialog med projektgruppen. Du tycker om att arbeta både självständigt och i grupp samt har en positiv inställning och har lätt för att samarbeta med andra.

Om anställningen

Tjänsten är en projektanställning om cirka ett år med möjligheten till förlängning, med placering på vårt kontor i Uppsala.

Vi ser medarbetarnas olikheter som en tillgång och eftersträvar arbetsgrupper med mångfald där människor med olika kön, ålder, etnisk bakgrund och livserfarenhet kompletterar varandra.

Vill du veta mer, hör gärna av dig till enhetschef Erika Ingvald, telefon nummer 018-17 93 50. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar för Saco-S, telefon nummer 018-17 92 96 och Nelly Aroka för ST-Geologiska, telefon nummer 018-17 90 28.

Välkommen med din ansökan senast 2018-04-30. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom