Funktionsutvecklare av drivlinestyrning elektrifierade drivlinor

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

 

Utvecklingen av elektrifierade drivlinor är inne i en spännande fas där efterfrågan på elektrifierade fordon ständigt växer på marknaden. En viktig faktor till att kunna ligga först i denna utveckling är att ideligen förbättra ingående komponenter och styrningen av dessa. För att nå dit så krävs det ständigt nytänkande kring funktioner och elektronik, men också kring arbetssätt för utveckling och kvalitetssäkring.

Vi kraftsamlar nu inför framtiden och söker dig som tillsammans med oss vill utveckla framtidens elektrifierade drivlinor med styrning av elmotorer och batterier samt vill vidareutveckla hållbara och säkra transportlösningar.

 

På gruppen Electrified powertrain and clutch control inom sektionen Powertrain Control Strategy behöver vi förstärka vårt gäng med ytterligare funktionsutvecklare för att hantera de utmaningar vi har framför oss. Gruppen består idag av 15 ingenjörer med erfarenhet från mekatronik och inbyggda system. Vi är uppdelade i tre olika team med ansvar för planering och fördelning av uppgifter inom respektive område.

 

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att jobba med att ta fram funktioner för styrning av vår elektrifierade drivlina, både i lastbil och buss. Vi tar ansvar för utvecklingskedjan från första idé till utveckling och implementering. Uppgifterna inkluderar även att du hanterar kravställning, FMEA samt att testa dina funktioner i en simuleringsmiljö innan du även testar i fordon. För att kunna utveckla våra produkter på bästa sätt får alla medarbetare ta körkort för tunga fordon. Utvecklingen av mjukvaran sker både i Stateflow/Simulink och i C. 

 

Din profil

Vi tror att du som söker är minst civilingenjör eller har motsvarande utbildning med ett stort intresse för fordon, reglering och elektrifiering. Du är duktig på att programmera och om du tidigare har varit i kontakt med Stateflow/Simulink eller C är detta meriterande. Dessutom är kunskap och erfarenhet inom elmaskinsstyrning, inbyggda system, reglerteknik och signalbehandling önskvärda.

Du är engagerad, nyfiken, intresserad och har förmåga/vilja att både komma med nya idéer och nå resultat. Du gillar att jobba tillsammans med andra och drivs av ett inspirerande och kreativt klimat med många duktiga kollegor omkring dig.

Du har körkort för bil och behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Har du dessutom erfarenhet från fordonsbranschen är det ett plus. 

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

Kontakta gärna rekryterande chef Magnus Klingvall tel 08 553 898 93 magnus.klingvall@scania.com

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och examensbevis/betygskopior

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom