Forskare i styrning och navigering

Är du forskarutbildad inom reglerteknik, mekanik eller matematik och har intresse för försvar och teknik? Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens, i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Kanske är du vår nästa medarbetare!

Vi på enheten Systemteknik arbetar främst med studier, analys och värdering av vapensystem. Dessutom utvecklar vi mjukvarumodeller för användning i både studier och simulatorträning. Arbetet bedrivs i nära samverkan med övriga delar av FOI samt med Försvarsmakten och FMV.


Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att utveckla modeller av vapensystem och deras delar, som till exempel styrda vapen, samt att analysera prestanda hos befintliga eller framtida sådana system. Forskningen kan bl.a. handla om vilka förbättringar som kan uppnås genom olika styr- och reglertekniska metoder. För att lösa uppgifterna används vetenskapliga och ingenjörsmässiga metoder. Arbetet sker i samverkan med andra enheter och avdelningar inom FOI samt med FMV och Försvarsmakten då det gäller tekniska system­beskrivningar och redovisning av resultat. Du kommer att arbeta både i grupp och självständigt. Gruppen du kommer att arbeta i deltar även i internationella samarbeten.


Din profil

Du har forskarutbildning inom reglerteknik, mekanik, matematik eller motsvarande kompetens och det är meriterande om du har erfarenhet av utveckling och implementering av simuleringsmodeller. Du har kunskaper i Matlab och helst även i objektorienterad programmering. Du har lätt för att omvandla teori till praktik och sätta problem i sitt sammanhang samt har förmåga att snabbt ta till dig information och förstå nya områden.

FOI lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst är det viktigt att du har en god analytisk förmåga, är självgående, tar egna initiativ samt är mål- och resultatinriktad. Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt både tal och skrift på svenska såväl som engelska.


Vi erbjuder

Vi på FOI är stolta över att vi är med på Topp 100-listan över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare för IT- och ingenjörsstudenter!

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med forskning och kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens.

FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.


Har vi fångat ditt intresse?

Du är välkommen med frågor till Marlene Johansson, enhetschef för enheten Systemteknik. Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00.

Välkommen med Din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 17 april 2017. Vi vill att Du fyller i de utbildningar och erfarenheter som är relevanta för jobbet. I slutet av ansökningsformuläret kan Du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.