FOI söker Forskare/beräkningsingenjör inom elektromagnetik och signaturanalys

Vill du arbeta på en arbetsplats med hög kompetens och arbeta i spännande projekt inom försvar och säkerhet? Nu söker vi en forskare/beräkningsingenjör inom elektromagnetik och signaturanalys till enheten Flyg- och  rymdsystem.
 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att utveckla och tillämpa numeriska beräkningsmetoder för att prediktera och bedöma flygande farkosters radarsignatur. Uppgifterna kommer att fokusera på radarsignatur ur ett multidisciplinärt perspektiv, där även frågeställningar avseende struktur- och materialdesign samt formgivning är viktiga. Du deltar aktivt i arbetet med att ta fram underlag för analyser samt bedömningar av resultaten samt att återföra slutsatser och insikter till det egna verksamhetsområdet och till berörda angränsande verksamhetsområden. I arbetet ingår nära samarbete med Flygvapnets LuftstridsSimuleringsCenter (FLSC) samt övrig sensor-, signatur- och scenariosimuleringsverksamhet inom FOI. Inom området rymdlägesbild pågår forskning kring inmätning av satelliter med hjälp av olika sensorteknologier, bland annat markbaserad radar. Det finns möjlighet att även arbeta med simulering, kravställning och dataanalys kopplat till denna verksamhet. Liksom ovan innebär arbetet nära samarbete med andra delar av FOI och potentiellt även civila aktörer och forskningsorganisationer.
 

Din profil

Vi söker dig som är forskarutbildad eller motsvarande civilingenjör med gedigen erfarenhet med inriktning mot beräkningselektromagnetik baserat på Maxwells fältekvationer gärna med erfarenhet från programutveckling eller storskaliga beräkningar. Erfarenhet av befintliga system och simuleringsverktyg för elektromagnetisk vågutbredning är önskvärt. Erfarenhet av simuleringsverktyg baserade på finita element metoden eller randintegralmetoder är en merit. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och intresse för området. Du har god analytisk förmåga, är självgående och tar egna initiativ. Du är mål- och resultatinriktad samt trivs med att arbeta i grupp och har en god samarbetsförmåga. Ett brett intresse för försvar-, flyg- och rymdteknik är önskvärd. Du har god förmåga att kommunicera klart och tydligt både i tal och skrift på svenska såväl som på engelska.
 

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten.

Som medarbetare på FOI får du en individuell lön samt möjlighet till flexibla arbetstider. Vi erbjuder förmånliga semestervillkor, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och en individuell kompetensutvecklingsplan. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd..

Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.

Du kommer att ingå i enheten Flyg- och  rymdsystem som tillhör avdelningen Försvars- och Säkerhetssystem Kista, läs gärna mer om vad vi gör https://www.foi.se/om-foi/organisation/forsvars--och-sakerhetssystem.html


Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Enhetschef Flyg- och rymdsystem Neda Tooloutalaie . Fackliga företrädare är Staffan Lindgren(Saco-S) och Krister Söderberg (OFR/S – ST). Samtliga nås på 08-5550 30 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.
Välkommen med Din ansökan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen senast den 2 juni.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom