FMV T&E i Linköping söker IT-säkerhetssamordnare

Har du flerårig arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet och informationssäkerhet? Är du van att jobba i projektform? Är du analytisk och kreativ samtidigt som duhar förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt? Då är detta en spännande utmaning för dig!

Denna tjänst hör till FMVs verksamhetsområde Test och Evaluering (T&E). Verksamheten omfattar en leverantörsoberoende validering och verifiering (VoV) av de produkter FMV levererar till Försvarsmakten samt tester och provning av produkter och tjänster som levereras till externa kunder i Sverige och internationellt. VoV inom FMV fokuseras på att objektet uppfyller gällande lagar, är säkert att hantera och har efterfrågad materiell förmåga. Verksamheten genomförs vid provplatser lokaliserade i Linköping, Vidsel, Karlsborg, Skövde, Karlskrona och Enköping.

IT-säkerhetssamordnarens främsta mål är att samordna provplatsen i Linköpings lokala IT-säkerhetsarbete och säkerställa att provplatsens egna IT-system uppfyller gällande säkerhetskrav. Vid behov kan även stöttning av övriga provplatser inom FMV T&E förekomma. Tjänsten är organisatoriskt placerad under ledningsstöd i Linköping och ingår i T&E säkerhetsskyddsorganisation. Det innebär ett nära samarbete i första hand med provplatsernas säkerhetsskyddssamordnare samt T&E IT-säkerhetskoordinator men även övriga inom säkerhetsskyddsorganisationen. Vid behov kan även stöttning av övriga provplatser inom T&E förekomma, vilket kan innebära tjänsteresor till andra provplatser inom T&E.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.


Ditt arbete som IT-säkerhetssamordnare

Som IT-säkerhetssamordnare arbetar du med:

  • Arbete med ackrediteringar av lokala IT-system.
  • Konfiguration och administration av tekniska IT-säkerhetslösningar.
  • Logganalyser.
  • Säkerställa att IT-säkerhetsbestämmelser och rutiner upprätthålls och följs.
  • Granskning och penetrationstestning av IT-system.
  • Lokal kontakt gällande ackrediteringar och andra IT-säkerhetsfrågor.
  • Stödja projektledare och provledare i IT-säkerhetsfrågor.


Våra förväntningar på dig

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning med IT-inriktning, till exempel civilingenjör i datateknik eller motsvarande. Du har flerårig arbetslivserfarenhet inom IT-säkerhet och informationssäkerhet. Du är även van att jobba i projektform.

Det är meriterande om du har erfarenhet från Försvarsmaktens IT-process och KSF (Krav på Säkerhetsfunktioner), samt är bekant med FMV:s process för ISD (Informationssäkerhetsdeklaration).

Du arbetar bra med komplexa frågor, tar initiativ och hittar nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du arbetar bra med andra människor, är strukturerad och lägger stor vikt vid att leva upp till en god kvalitetsstandard. Vidare är du uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.

Arbetet kan innebära tjänsteresor och du skall ha svenskt körkort klass B. Tjänsten är inplacerad i säkerhetsklassad befattning varför säkerhetsprövning är ett krav. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.

Du måste vara svensk medborgare (ej dubbelt medborgarskap) för denna tjänst.

Provtjänstgöring kan eventuellt komma att tillämpas.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Låter det intressant?

Du söker tjänsten via FMV:s hemsida http://fmv.se/sv/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb/ genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Våra fackliga företrädare är Ronny Nordmark SACO, Lars Emilsson Försvarsförbundet, Peter Andersson SEKO, Peter Wallgren OFR/O. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV:s Växel).

Vid frågor ber vi dig kontakta Johan Petersson, IT-säkerhetskoordinator, 070-336 72 21 eller Conny Hellman, Chef Luft LS, 013-24 32 82.

Sista ansökningsdag är 2018-05-20. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom