Fastighetsingenjör

Är du en i vår grupp av ingenjörer som stöttar församlingarna i arbetet med att förvalta stiftets mer än 1000 kyrkor, församlingshem och andra byggnader?

Karlstads stift omfattar Värmland och Dalsland. Stiftet har 85 församlingar som totalt förvaltar ca 1000 byggnader. Stiftens uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingarnas verksamhet. Som en del i den främjande uppgiften har stiftets stöd i fastighetsfrågor ökat starkt de senaste tio åren, och utvecklingen fortsätter. Karlstads stift var tidigt ute och tillhör de stift i Sverige som är längst framme på området. För mer information, gå in på www.svenskakyrkan.se/karlstadsstift

 

Ditt jobb innebär att du ska bistå pastorat och församlingar i arbetet med underhållsplanering, upphandlingar och andra uppgifter inom fastighetsområdet. Du tar fram rambeskrivningar, administrativa föreskrifter, anbudsformulär, leverantörsförsäkran och andra underlag inför entreprenörsupphandlingar. Du hjälper också pastoraten att uppdatera sina vård- och underhållsplaner i Incit och att ta fram beslutsunderlag inför prioritering av åtgärder. Du planerar och upphandlar tjänster för kontroll av lagstadgade krav på fastighetsområdet, exempelvis tillgänglighet, säkerhet, SBA, OVK och elrevision. Du medverkar i pastoratens arbete med strategisk lokalplanering.


Vi söker dig som har en högre byggnadsteknisk eller liknande utbildning. Du har erfarenhet av fastighetsförvaltning, projektering, projektledning och upphandling av entreprenader. Utbildning eller erfarenhet av kulturbyggnader är meriterande. Eftersom tjänsten innebär en rådgivande roll ser vi gärna att du är pedagogisk, lyhörd och serviceinriktad, att du kommunicerar väl i tal och skrift och att du samarbetar väl med både experter och lekmän. Du har körkort för bil och för att vara trovärdig i ditt arbete är det en förutsättning att du delar Svenska kyrkans värderingar. En stor del av arbetet sker ute i pastoraten vilket innebär en del tjänsteresor.

 

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och en stimulerande arbetsgemenskap där vi fortfarande bryter ny mark och prövar nya idéer. Du kommer att ingå i stiftets fastighetsgrupp som tillsammans arbetar för en effektiv och rationell fastighetsförvaltning med högt ställda mål för funktionalitet, miljöprestanda och bevarande av det kyrkliga kulturarvet.

 

Tjänsten är på heltid och tills vidare med tillträde 1 januari 2018, eller enligt överenskommelse. Ditt arbetsområde kommer främst att vara församlingarna i Värmland. Tjänsten är knuten till stiftskansliet i Karlstad, men kontorsplacering kan vara på annan lämplig ort efter överenskommelse.

 

Vi erbjuder bra personalförmåner, satsning på hälsofrämjande åtgärder, goda kompetensmöjligheter och flexibla arbetstider med möjlighet att förena arbetsliv och privatliv.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Ove Nystrand, tfn 054-17 24 64, fastighetsingenjör Johannes Wikström 054-17 24 77 eller personalstrateg Charlotte Klingestad, 054-17 24 44.

 

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast 2017-10-24 på e-post till Karlstads stift

Skicka din ansökan till karlstads.stift@svenskakyrkan.se med rubrikraden Ny Teknik Jobb.