Exploateringsingenjörer till Inre hamnen

Med ett attraktivt läge vid vattnet och gångavstånd till framtidens resecentrum växer en ny stadsdel fram i Norrköping. I Inre hamnen skapas en mix av bostäder, arbetsplatser och besöksmål, som badplatser, småbåtshamn och kanaler som flyter in i området och ger en vattennära känsla i stadsdelen.
Inre hamnen är ett av Sveriges mest intressanta och ambitiösa stadsutvecklingsprojekt som nu går från planeringsstadium in i skarpt genomförandeskede. Med Inre hamnen tar Norrköping de första stegen för den omfattande stadsomvandling som nu står för dörren i samband med byggandet av höghastighetsjärnvägen i Sverige där Norrköping integreras med Stockholms arbetsmarknadsregion. Inre hamnen är det största stadsutvecklingsprojektet någonsin i Norrköping och har möjligheten att påverka framtiden för hela staden. 


FAKTA OM PROJEKTET

Inre hamnen beräknas få cirka 3 000 bostäder, arbetsplatser och kontor i en mängd olika verksamheter: skolor, butiker, restauranger, kaféer och andra besöksmål. Precis norr om Inre hamnen planeras för att öppna upp och tillgängliggöra ett stort parkområde runt Johannisborgs Slottsruin för konserter, utflykter, motion och friluftsaktiviteter.

Detaljplanen som beskriver hur området ska bebyggas har nu antagits av kommunens politiker. Byggstart för gator, kajer och andra offentliga platser beräknas kunna ske under senare delen av 2018. De första husen kan börja byggas från och med 2020.


DIN ROLL I INRE HAMNEN

Som exploateringsingenjör i Inre hamnen erbjuds du en självständig roll med möjlighet och ansvar att påverka Norrköpings framtid. Du kommer att få en bred introduktion i samhällsbyggnadsprocessen samt möjligheten att utveckla dina individuella färdigheter genom såväl extern som intern kompetensutveckling.

Projektet befinner sig i en fas där planering övergår i skarpt läge för praktiskt genomförande. Projektledare för Inre hamnen är Fredrik Wallin.

Du kommer vara anställd på stadsbyggnadskontoret, mark- och exploatering, men ingå i ett projektkontor särskilt upprättat för Inre hamnen. Du arbetar nära övriga i projektgruppen, som består av personer med kompetens inom projektledning, detaljplanering, markmiljö, byggledning med flera. I dagsläget utgörs projektet av 6-8 personer men gruppen kommer att växa när steget in i genomförande tas och den andra etappen av Inre hamnen startar. Den första etappen av projektet drivs i byggherresamverkansform. En del av tjänsten kan komma att inriktas mot projekten Norrköpings nya centralstation och det omkringliggande stadsutvecklingsområdet Butängen.

Som exploateringsingenjör i Inre hamnen kommer du att ha en nyckelroll med ansvar och projektledning inom förhandling, avtalsskrivande och ekonomi som viktiga förutsättningar för projektets framdrift. Regelbunden återkoppling till den politiska nivån ingår i arbetsuppgifterna. Tjänsten innefattar ett betydande eget ansvar och att bidra till projektets utveckling med specialistkompetens.


DIN PROFIL

Vi söker dig med gedigen erfarenhet som exploateringsingenjör i stora projekt – gärna med kompetens som projekt- och/eller delprojektledare. Vi vill att du har flera års praktisk erfarenhet inom området och att du har tidigare erfarenhet av förhandlingar, upprättande av köpeavtal, exploateringsavtal, exploateringskalkyler och har deltagit i det tekniska genomförandet av detaljplaner.

Vi söker dig som har civilingenjörsexamen med inriktning mot lantmäteri eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga. Du ska ha goda kunskaper om fastighetsrätt, fastighetsekonomi samt om plan- och genomförandeprocessen enligt plan- och bygglagen.

Som person har du god förmåga att arbeta självständigt och i grupp. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har lätt för att skapa kontakter med enskilda personer och representanter för företag och organisationer. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt för att uppnå uppställda mål och resultat.

Då resor förekommer i tjänsten är det en fördel om du har B-körkort.


MER INFORMATION OCH ANSÖKAN

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Larsson, verksamhetschef, 011–15 12 34, anna.larsson@norrkoping.se, eller Ola Brånäs exploateringsingenjör, 011-15 12 17, ola.branas@norrkoping.se.

Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom