Expert med energiteknisk kompetens

Då en av våra medarbetare fått en annan tjänst inom Boverket, söker vi en ny kollega att förstärka enheten för hållbara byggnader och energis arbete.

Som expert på enheten kommer du att arbeta med, och i förekommande fall projektleda, utredningar genom att bearbeta och analysera data, utarbeta tillämpbara metoder samt utforma rapporter inom områden som:

  • nationell långsiktig renoveringsstrategi i enlighet med EU direktiv
  • byggnadsanknuten energianvändning och minskad klimatpåverkan
  • utveckling av energideklarationssystemet
  • Boverkets övriga verksamhetsområden med anknytning till byggregler.

Du kommer att ha ansvar att följa utvecklingen samt upprätthålla externa kontakter med bransch och myndigheter inom Sverige, inom övriga Nordiska länder samt inom EU. I arbetet ligger mycket fokus på kommunikation i skrift och tal, både internt och externt, framförallt genom digital media.

På Boverket tillämpar vi ett mobilt arbetssätt. Som expert har du Karlskrona som placeringsort, men om arbetet tillåter, finns det möjlighet att arbeta på distans 1-2 dagar per vecka.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig relevant och aktuell arbetslivserfarenhet kopplad till enhetens frågor. Du bör ha erfarenhet av arbete med byggnadsrelaterad energianvändning och erfarenhet av att kommunicera komplicerade tekniska frågor i olika sammanhang.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet som projektledare
  • har erfarenhet av arbete inom myndighet
  • har vana att skriva utredningar på svenska
  • behärskar teknisk engelska i tal och skrift

I grunden har du en relevant akademisk utbildning, företrädesvis som civilingenjör inom energiområdet med inriktning på byggnadsanknuten energianvändning.

Då arbetet ofta sker i grupper och olika nätverk, ser vi gärna att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan uttrycka dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Vi tror också att du är van att ta initiativ, har en god analytisk förmåga, kan växla mellan olika frågeställningar samt arbeta självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan. Vi sätter stort värde på dessa personliga förmågor.


Anställningens omfattning
Tillträde enligt överenskommelse
Placeringsort: Karlskrona

Ansökan
Referensnummer: 3817/2018

Kontaktperson
Lena Hagert Pilenås, enhetschef, 0455- 35 30 13

Fackliga företrädare
Roger Antonsson, Saco-S, 0455-35 30 76
Tove Korske, ST-Boverket, 0455-35 31 48

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom