Enhetschef Trafik till Stadsbyggnad

Stadsbyggnadskontoret söker dig som driven och framåtsyftande enhetschef för att leda och utveckla trafikplaneringen i Örebro.

Stadsbyggnadskontoret leder och utvecklar samhällsbyggnadsprocessen med politiken som uppdragsgivare och medborgarna i fokus! Det ska vara attraktivt att leva, bo och verka i, samt uppleva vår kommun och ett möte med stadsbyggnadskontoret skapar ett mervärde!


Om tjänsten

Vi söker en nytänkande enhetschef med stort intresse för trafik och hållbara transportsystem. Du leder en grupp på nio medarbetare. Du leder, stärker och utvecklar ditt ansvarsområde mot uppsatta mål genom att vara en tydlig ledare och ett inspirerande föredöme. Du främjar dina medarbetares utveckling och skapar de bästa möjligheterna för medarbetarna att ta ett eget ansvar. Du företräder kommunen som arbetsgivare, samverkar och följer lagar och riktlinjer. Du ansvarar för enheten och i det löpande arbetet är du proaktiv och identifierar utvecklingsmöjligheterna i verksamheten.

Du har kompetens inom ansvarsområdet och kan tillsammans med medarbetarna på ett kreativt sätt driva arbete med uppdrag och projekt framåt. Du medverkar i den politiska beredningen och i kontakterna med medborgare och företag och bevakar omvärlden för ditt ansvarsområde.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Ansvar för Trafikenheten och ingå i avdelningens ledningsgrupp. Nära samarbete med andra avdelnings- och enhetschefer, förvaltningschefen samt ansvariga politiker.
 • Ansvar för den dagliga verksamheten inom Trafikenheten
 • Budget- och resultatansvar
 • Personalansvar och att aktivt vara ett stöd för utvecklingen av dina medarbetare i deras roller
 • Ansvar för utveckling av verksamheten, att enhetens organisation och arbete utformas och utvecklas i linje med avdelningens mål och Stadsbyggnads vision, uppdrag och övergripande mål
 • Ansvar för att gällande lagar, rutiner mm följs
 • Arbetsmiljöansvar för enhetens medarbetare
 • Ansvar för informationsflödet till medarbetarna


Kompetenskrav

 • Akademisk utbildning inom ansvarsområdet, så som civilingenjör, samhällsplanerare, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet av trafik-/infrastrukturplanering
 • Mycket god datavana
 • God kommunikativ förmåga både skriftligt och muntligt
 • Du behärskar det svenska språket mycket väl både i tal och skrift

Du har förmåga att växla mellan detaljperspektiv och en mer övergripande nivå samt att se saker i ett större sammanhang. Du förstår din och enhetens del i helheten. Du är kommunikativ, har därigenom lätt att skapa förtroende, och trivs med att samarbeta i olika grupper. Du har en förmåga att hitta vägar framåt i komplicerade situationer, både verksamhetsmässigt och kommunikationsmässigt. Du är resultatinriktad och kan anpassa dig till nya förutsättningar och krav. Arbetet kräver en närhet till såväl intressenter, politiker och sakfrågorna som till dina medarbetare. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Övrigt meriterande

 • Tidigare chefs- eller ledaruppdrag
 • Kunskap och erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation
 • B-körkort
 • Kännedom om programvaror och verktyg för trafikplanering


Omfattning och tillträde

Tillsvidareanställning 100%.
Tillträde: Snarast.
Antal tjänster: 1.


Om arbetsplatsen

Planeringsavdelningens avdelningsledning leder och utvecklar Planeringsavdelningen och dess verksamhet. Planeringsavdelningen består av enheterna detaljplanering, stadsmiljö och översiktlig planering samt trafik. Avdelningsledningen består av fem chefer, stadsarkitekt och plankoordinator.

Trafikplaneringen är en integrerad del av all kommunal planering som bedrivs, i allt ifrån strategisk och översiktlig planering till skissarbete på detaljnivå. Vi verkar i huvudsak inom kommunens gränser men jobbar även med infrastrukturfrågor i regionala och nationella sammanhang. En stor del av arbetet består av kommunikation och samspel med politik och medborgare.


Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2018-03-13.

Välkommen med din ansökan!
Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.

Kontaktpersoner
Patrik Kindström, Enhetschef, 019-211612
SACO Expedition, Facklig representant, 019-21 30 96
Vision, Expedition, 019 - 21 11 93

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.