Enhetschef till trafikkontorets anläggningsavdelning

Anläggningsavdelningen har ca 75 medarbetare fördelat på fyra enheter. Där hanteras bl.a. förvaltning av stadens broar, tunnlar och offentliga belysning. Verksamheten innefattar allt från stora infrastrukturprojekt till mindre gatu- och stadsmiljöförbättringar, drift och underhållsprojekt samt samverkansprojekt med Trafikverket och Stockholms läns landsting. Stockholms stad och trafikkontoret går igenom en mycket expansiv fas då det planeras för och skall byggas många nya bostäder. Samtidigt ska infrastruktur i form av järnväg, tunnelbana och väg renoveras eller byggas ut. Avdelningen har en central roll i detta arbete vilket innebär en spännande utmaning och kräver att arbetssätt ses över för att effektivisera verksamheten.


Arbetsuppgifter

Som enhetschef har du personal- och budgetansvar för en av enheterna på anläggningsavdelningen. Du har en strategisk roll inom anläggningsavdelningen där du även sitter i ledningsgruppen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda, följa upp och utveckla arbetet inom enheten. Avdelningen har behov att se över sina projektstyrningsmodeller och verksamhetsutveckling blir aktuell under de kommande åren. Därför blir det en viktig uppgift för dig som enhetschef att skapa förutsättningar för kommande organisations- och metodutvecklingsfrågor samt medverka till att driva det arbetet framåt.


Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har högskoleutbildning med inriktning mot bygg- och anläggning eller annan relevant högskoleutbildning. Vi välkomnar även sökande med motsvarande utländsk utbildning som är validerad hos högskoleverket.

Du har ett dokumenterat gott ledarskap och förmågan att leda och motivera medarbetare. Det är meriterande om du dessutom har en bakgrund från byggsektorn antingen som beställare eller entreprenör i ledande ställning samt vana och erfarenhet av att hantera upphandlingar. Vidare har du erfarenhet och god förmåga att arbeta med verksamhetsutveckling.

Som chef och ledare är du strukturerad, tydlig, initiativrik och beslutsam. Du är flexibel och utvecklingsorienterad med förmåga att kunna få med dig kollegor och medarbetare i olika sammanhang.

Du har god förmåga att se helheter och kan göra avvägningar i komplexa frågeställningar samt är lösningsorienterad. I din kommunikation är du tydlig och trivs med breda sociala kontaktytor, såväl internt som externt. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper och ledarskapsförmågor.


Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete där du ges möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm!

Centralt belägen arbetsplats i Tekniska Nämndhusets lokaler med mycket goda möjligheter till samverkan med många olika kompetenser och professioner.

Flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter.

Goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan!


Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.