Enhetschef till Kärnvapenfrågor

Vill du leda Sveriges experter inom kärnvapenfrågor och utveckla verksamheten för att möta framtida utmaningar? Är du bra på att motivera och se andras potential och vill inspirera dem att utveckla enheten och sig själva? Kanske är du vår nästa enhetschef!


Arbetsuppgifter

Verksamheten på enheten för kärnvapenfrågor innefattar dels arbete kring kärnvapenhot och nedrustning, dels mätning och analys av kärnvapenhändelser samt verifikation av relaterade avtal. Som enhetschef har du ett övergripande ansvar för långsiktig utveckling och inriktning av den samlade verksamheten inom enheten och att utveckla visioner och mål för densamma. Du har även ansvar för utveckling av personalens kompetens så att den motsvarar långsiktigt förväntade behov. I den löpande projektverksamheten har du ett uppföljningsansvar.

På daglig basis ingår personalledning, resursplanering, rekrytering, samt operativ verksamhet såsom granskning av skriftlig dokumentation. Som enhetschef genomför du också utvecklingssamtal och lönesättande samtal med dina medarbetare. Arbetet sker i nära samarbete med övriga enhetschefer på avdelningen.

Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp, där du tillsammans med övriga enhetschefer utvecklar avdelningens gemensamma strategier och mål. Enheten för kärnvapenfrågor är lokaliserad i Kista, medan avdelningsledning samt övriga enheter på avdelningen är lokaliserade i Umeå.


Din profil

Du har en naturvetenskaplig/teknisk akademisk examen. Det är meriterande om du har erfarenhet av forskning inom det naturvetenskapliga området, gärna disputerad.

Du har tidigare ledarerfarenhet med personalansvar och det är meriterande om du arbetat i offentlig verksamhet.

Det är även meriterande med erfarenhet av arbete med frågor inom kärnvapenområdet.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper. Det är viktigt att du är trygg, stabil och har självinsikt. Du skapar kontakter, leder, motiverar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Vidare gör du korrekta avvägningar och prioriteringar samt planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Därtill har du ett strategiskt tankesätt och ett brett perspektiv på olika frågor.


Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande.

FOI strävar efter mångfald, där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med privatliv och föräldraskap.

Anställningen är en tillsvidaretjänst på heltid, medan chefsförordnandet är tidsbegränsat för tre år med möjlighet till förlängning. Arbetsplatsen är belägen i Kista. Regelbundna resor ingår i förordnandet. Tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse.


Har vi fångat ditt intresse?

För mer information om förordnandet är du välkommen att kontakta avdelningschef Mats Strömqvist. Fackliga företrädare är Johanna Qvarnström (Saco-S) och Eva Larsson (OFR/S – ST). Samtliga nås på 090-10 66 00.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19 § säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din intresseanmälan i form av CV och personligt brev via ansökningsknappen nedan senast den 2:a oktober 2018.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom