Engineer – Environmental Testing & Electromechanics

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Gruppen Environmental Testing and Electromechanics ansvarar för miljötålighetsprovning av elektriska, elektroniska och elektromekaniska artiklar. Till vår hjälp har vi ett stort modernt labb av mycket hög klass och vi söker nu en ingenjör till vår grupp.

I rollen som ingenjör hos oss kommer du få god kunskap om de artiklar du provar och tidig kontakt med ny teknik och de människor som tillsammans med dig är med och utvecklar tekniken. Beroende på intresse finns bra möjligheter att bredda såväl som fördjupa sig inom specifika teknik- och provområden. Du kommer från start att få vara med och förbättra våra arbets- och provmetoder genom förbättringsarbete och en ständigt lärande grupp.

Klimatet hos oss präglas av ett prestigelöst förhållningssätt, vi utvecklas genom att lära av varandra och möjligheten finns att både samarbeta med varandra och att jobba själv. Kort och gott är vi en social grupp med stort intresse för teknik.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta i en grupp som kännetecknas av hög och bred kompetens, eget driv och mycket nära samarbete där vi ständigt lär av varandra. Utbildningsbakgrunden hos oss är blandad med civilingenjörer, doktorer och högskoleingenjörer med olika bakgrund.

I dina arbetsuppgifter kommer bland annat att ingå:

 • Provning av elektriska och elektromekaniska artiklar
 • Samarbeta med interna kunder och uppdragsledare
 • Analys och rapportering av provresultat
 • Sätta sig in i och förstå provbehov utifrån tvärfunktionella behov
 •  
 • Din profil

  Vi söker en person med civil-, högskole- eller doktorsexamen troligen inom teknisk fysik eller elektroteknik med intresse för både praktiskt arbete och analys. För att fungera på ett bra sätt i rollen krävs förmågan och viljan att arbeta praktiskt och teoretiskt och att du kan dokumentera provresultaten i en provrapport. Personligheter vi söker är drivande, analytisk, praktiskt och flexibel. Du har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Svenska är inget krav men bra att ha grundkunskap och ambitionen att vilja lära sig språket.

  Låter ovanstående som något för dig?

  För mer information

  Kontakta gärna Jon Lindholm, gruppchef EPVA, 08-553 891 36.

  Ansökan

  Sök via vår hemsida:

  http://www.scania.com/group/en/available-positions/

  senast den 26 augusti. Jobbid: 20181275.

  Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Med anledning av semester är ansökningstiden förlängd. Vår ordinarie semesterperiod är veckorna 29 – 32. Urval och intervjuer kommer ske efter semestern.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom