Elingenjör till St1 Refinery AB

Kan ett energibolag vara miljökämpar?

Fråga oss och svaret är ett rungande JA! St1 rymmer mer än 100 års erfarenhet av att driva stationer och vi har en obotlig nyfikenhet på framtiden. Från bränslen som inte påverkar vårt klimat till hur morgondagens smarta påfyllningsstationer ska se ut.

Vår vision är att vara den ledande producenten av CO2-medveten energi. Så låter visionen som får oss att kliva ur sängen varje dag. Vår bransch står inför några av världens tuffaste miljöutmaningar och med 1500 obemannade och bemannade stationer i Norden och eget raffinaderi har vi både möjligheten och viljan att ta ansvar och hitta lösningar som bidrar till förändring! Vill du vara med på den resan? Varmt välkommen med din ansökan!

Är du ingenjör och arbetar idag inom någon processindustri och är redo för nästa utmaning? Trivs du i en atmosfär där det är högt i tak och där du faktiskt kan påverka? Då har vi jobbet för dig!
 

Arbetsbeskrivning

 • Elingenjör huvudsakliga ansvar är konstruktion, dokumentation och projektledning av entreprenörer inom el/automationsområdet
 • Projektledare inom elområdet där nya projekt samt underhållsprojekt ingår
 • Konstruktion och framtagning av behovet av eventuella externa discipliner
 • Materialinköp
 • Arbetsgenomgång med entreprenörer och arbetsledning under arbetets utförande
 • Kontroll, testning och igångkörning av nya och befintliga system
 • Planering av schakter/locklyftningar/bilningar etc. tillsammans med projektledning
 • Dokumentation Kostnadsberäkning och kostnadsuppföljning tillsammans med projektledning
 • Teknisk utredning i samråd med projektledning samt underhållsrelaterade utredningar
 • Arbete med elsäkerhetsfrågor samt föreskrifter och preventivt arbete


Vem är du?

Du är ingenjör med erfarenhet från industrin, gärna från processindustrin. Du har tidigare arbetat med projektledning samt konstruktionsarbete och har kunskap inom högspänningsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet inom automation.

Vi arbetar nära varandra i en platt organisation varför det är viktigt att du har du lätt för att samarbeta, en öppen och positiv inställning samt kan arbeta under tidspress. Då arbetet till stor del utförs självständigt gillar du att arbeta under eget ansvar. Vi värdesätter initiativförmåga och engagemang högt.

I ditt arbete som ingenjör kommer du att samarbeta med vår underhållspersonal såväl som med andra personer inom företaget så det är viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig obehindrat på svenska, i såväl tal och skrift.

Vi arbetar i ATEX-miljö. Fokus på tillförlitlighet är en självklarhet.

Vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) så vi ser också att du är en ansvarsfull person som alltid strävar efter att förbättra din och dina kollegors arbetsmiljö.

För arbetet krävs att du har B-körkort då arbete utförs både inom och utom raffinaderiets område.


Vad kan St1 erbjuda dig?

 • Ett utvecklande och spännande arbete i en bransch som är under stor förändring med flera kommande spännande projekt
 • Bonuslön
 • Träningsmöjligheter och subventionerad företagshälsovård


Hur söker jag tjänsten?

Sök tjänsten genom att trycka på ansökningsknappen, då får alla som är inblandade i rekryteringen tillgång din ansökan. Urval sker löpande varför vi gärna ser att du ansöker så snart som möjligt.

För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR manager, Sarah Westas Björklund via mail: sarah.westas-bjorklund@st1.se

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom