Elektronikkonstruktör Till Design Av Analog Och Digital Elektronik

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.


Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Du kommer att tillhöra sektionen Electronics eller sektionen Counter Measure Dispenser Systems (CMDS) Electronics inom EW-systems i Järfälla. EW-systems utvecklar avancerade motmedelssystem för skydd av flygplan och helikoptrar. Våra kunder är främst militära flygvapen men även civila tillämpningar förekommer.

Vi rekryterar just nu två riktigt vassa elektronikkonstruktörer som kan arbeta brett och djupt inom elektronikutveckling. Tjänsterna innebär utveckling av exempelvis processorkort, kraftkort, analoga/digitala interfacekort och avancerade mixade kort.

En tvärvetenskaplig vardag hos oss innefattar samarbete med kollegor inom Systems Design, ILS, SW, FW, mekanik, produktion och inköp.


Din framtida utmaning

Vi söker dig som har förmåga och intresse av att arbeta brett och djupt med elektronikutveckling i alla faser av utvecklingsarbetet, så som förstudie, HW-arkitektur, kravanalys, detaljkonstruktion, verifiering och avancerad felsökning under produktens livscykel.

Arbetet innebär utveckling av komplexa konstruktioner inom kretskortskonstruktion för analog och digital elektronik. I konstruktionsarbetet ingår dimensionering av ingående komponenter, effektanalyser, DC/DC, EMC, layoutmässiga överväganden, transmission, signalintegritet etc.

Våra mest avancerade kretskort innehåller exempelvis RF-interface, ADC, DSP, FPGA, utveckling av VHDL-kod, Gbit Ethernet, serielänkar (Gbps) och klockor med höga krav på ex. jitter.

Tidigare erfarenhet av kraftkonstruktion, ex. AC/DC, magnetism, transformatorteknik, filter och övrig analog elektronik är meriterande men ej ett krav.


Den du är idag

Som person är du engagerad, självgående och kreativ samtidigt som du trivs med att arbeta i team och har en förmåga att nå uppsatta mål. Du bör vara intresserad av hur din del passar in i helheten för att få fram ett fungerande system.

Vi söker dig som är utbildad civil-/högskoleingenjör med erfarenhet av elektronikkonstruktion.

Då vi arbetar i en internationell organisation är det även viktigt att du hanterar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.