Eldriftingenjör (TL)

Välkommen att söka jobb hos oss som Eldriftingenjör (TL) med placering i Gävle. Vi vill ha din ansökan senast den 24 september.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige.

På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Arbetsuppgifter

Som Eldriftingenjör jobbar du med övervakning och styrning av järnvägens kraftförsörjningsanläggningar. Du arbetar med IT-baserade system i vår eldriftcentral. Du har en omväxlande och utmanande vardag. Gävle är ett av våra viktiga nav och du har en viktig roll i vår organisation, utan eldriftingenjören står tågen stilla. Du arbetar i en operativ miljö med såväl övervakning, kopplingar i anläggningen samt med planering och analys av kraftförsörjningen. Genom en väl fungerande eldrift bidrar du till ökad punktlighet för tågtrafiken och säkra arbeten i infrastrukturen.

Du kommer att börja din anställning med att arbeta på vår eldriftplanering där dina arbetsuppgifter innefattar planering av kommande arbeten i anläggningen samt upprättande och granskning av driftorder. Därefter kommer du genomföra en gedigen intern utbildning på ca 9 månader. Utbildningen genomförs till vissa delar i Ängelholm samt i övriga delar av landet.

Arbetet innebär skifttjänstgöring med oregelbundna arbetstider under året alla dagar.

Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där det är högt till tak, god arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter, friskvårdsbidrag, marknadsmässiga löner samt en möjlighet till att påverka utvecklingen på din egen arbetsplats genom att arbeta med ständiga förbättringar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har genomfört en eftergymnasial utbildning inom elteknikområdet eller har en motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig.
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom elkraftsområdet.

Som person är du

  • analytisk, strukturerad och van att arbeta självständigt.
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer

Övrig information

Om du går vidare efter urvalstesterna får du genomgå en hälsoundersökning, där bland annat god syn och normalt färgseende är ett krav för att bli godkänd. För att kunna arbeta som eldriftingenjör ska du ha godkänd hälsoundersökning samt klarat den interna utbildningen.

Preliminärt tidsupplägg på rekryteringsprocessen:
v. 34 test via länk för de som uppfyller kvalifikationerna
v. 35 urval
v. 36 (4/9) test på plats (Gävle)
v. 38-39 intervjuer
v.40-41 Hälsoundersökning

Intervjuort: Gävle

Svenskt medborgarskap är ett krav eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.
För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2018-09-24

Upplysningar

ST Bengt Gruvman, 0101231346

SACO Johnny Larsson, 0101243251

SEKO Sain Berglöv, 0101241880

Rekryterande chef Robert Andersson, 0101241742

Om tjänsten
Ansök senast:
2018-09-24
Utannonserat: 2018-08-22 Eldrift Nord
Befattning: Eldriftingenjör (TL)
Ort: Gävle
Ref nr: 17:2018:033

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom