Driven Testledare till System Test Engine

Brinner du för att driva, strukturera och leda en verksamhet mot bättre kvalitetssäkring?

För att möta framtidens krav på mer miljövänliga och hållbara transporter krävs stora tekniska steg inom drivlineutvecklingen mot effektivare motorer, emissionsbehandling och elektrifiering.

Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med och utveckla en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en allt mer global produkt.

Till gruppen

System Test Base Engine (NCVB)

på sektionen

Verification & Tools

(NCV)

söker vi nu dig som vill vara med och kvalitetssäkra framtidens inbyggda system för drivlinan. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.

Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.

Dina Arbetsuppgifter

Som testledare har du en central roll och ett stort ansvar för kvalitetssäkringen av motorns styrsystem. Du ansvarar även för att leda gruppens testutvecklare och sätter upp ramar för testutvecklingsarbetet. I denna roll har du stor möjlighet att påverka hur kvalitetssäkringen görs och möjlighet att utvärdera hur produkten upplevs av våra kunder.

Som testledare behöver du förstå helheten och de tekniska detaljerna, då du ansvarar för:

 • Agera bollplank gentemot utvecklingsingenjörer och testutvecklare inom systemtestområdet
 • Planering, prioritering och uppföljning av testutveckling på ECU-systemnivå
 • Bedömning av testbehov, utvärdering och sammanställning av resultat per testuppdrag
 • Sammanställning av testrapporter på systemtestnivå och utifrån det rekommendera produktionssättning
 • Det är en omväxlande roll med många leveranser där ingen dag är den andra lik.

  Din profil

  Som person är du ansvarstagande, strukturerad, initiativtagande och en naturlig ledare. Eftersom tjänsten innebär många kontaktytor så har du lätt för att skapa kontakter och är lyhörd. Du har lätt för att sätta dig in i nya utmanande tekniska frågeställningar, har en god förmåga att förstå vad som är viktigt samt att uttrycka detta i tal och skrift.

  God produktkännedom inom fordon, motor eller inbyggda system är ett krav, liksom erfarenhet av test- eller projektledning eller en önskan att ta steget till en mer ledande roll. Du har relevant högskoleutbildning, körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

  Känner du igen dig i ovanstående? Då ser vi fram emot din ansökan!

  För mer information kontakta

  Erik Sunnegårdh, Head of System Test Base Engine

  erik.sunnegardh@scania.com, 08-553 89668

  Ansökan

  Ansök senast 23 september. Urval sker löpande. Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även kopior på betyg samt examensbevis.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom