Devopsarkitekt AWS för autonoma fordon

Det globala transportsystemet befinner sig i en snabb omvandling där själva framförandet av fordonet alltmer tas över av avancerade elektroniska system. Fullt autonoma fordon är snart en självklar realitet på samma sätt som kompletta autonoma transportsystem (ATS) bestående av autonoma ledningscentraler och autonoma drönare. ATS garanterar klimatsmart och effektiv transport av såväl gods som människor. Till teamet som utvecklar logiken som bryter ned högnivåmål till konkreta uppdrag som sänds ut till fordonen söker vi en senior devopsarkitekt. Du ska leda utvecklingen av vår deployplattform på Amazon Web Services.

Dina arbetsuppgifter

Du driver arbetet i att underhålla och förbättra infrastrukturen för våra egenutvecklade javaapplikationer. Du ingår i ett scrumteam som gemensamt ansvarar för såväl utveckling som testning och drift, men din nyckelkompetens ligger i infrastrukturen. Du ansvarar för vår continous integration-pipeline i Jenkins med uppgradering utan nertid (blue/green-deployment på EC2-instanser). Du hanterar även situationer då driften sker utanför AWS, såsom i datacenter hos kund.

Din profil

Du har en flerårig bakgrund som devops och har kännedom om AWS och dess arkitektur. Du har goda kunskaper inom kryptologi och IT-säkerhet står alltid i fokus. Du är ett med din GNU/Linux-terminal. Du bör ha kunskap om JVM och det är även meriterande om du har utvecklingsbakgrund i java.

Om oss

Vi är Scania Autonomous Transport Solutions och vi arbetar långsiktigt med framtidens hållbara transportlösningar. Tillsammans med dig finner vi svaren på frågorna hur vi med ökad lönsamhet kan nå eller överträffa de globala klimatmålen, radikalt minska utsläppen, hantera de negativa effekterna av den pågående urbaniseringen och rädda människoliv i trafiken – samtidigt som vi tar ansvar för att skapa en bättre och grönare miljö.

Intresserad? Vill du skapa förändring? Ansök redan idag!

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev.

Ytterligare information

Mattias Nilsson, +46 (0)8-553 530 28

Jon Andersson, +46 (0)8-553 899 57

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.