Credit Adminstrator

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Dina arbetsuppgifter

Vi behöver nu förstärka teamet med en Credit Administrator som skall vara ansvarig för finansieringen till våra distributörer.

Som administrativt ansvarig för Distributörs Finansieringen arbetar du i ett team bestående av 7 personer i Södertälje. Teamet ansvarar dels för administration av cross-border finansiering och dels för hantering av finansiering till Distributörer. I denna roll innebär det mycket arbete i projekt då vi är inne i en expansiv fas gällande Distributörs finansiering. Du kommer att ingå i en projektgrupp som arbetar med utveckling av vår Distributörsmarknad i nära samarbete med Business developement.inom Scania Credit. Du frisläpper leveranser och registrerar kontrakt i vårt finansieringssystem, Coreview. Du gör månadsrapportering gällande Distributörs Finansieringen bl.a. exponeringen till våra distributörer och rapporterar finansiering till Exportkreditnämnden samt övriga förekommande arbetsuppgifter mot våra Distributörer

Scania Credit är inne i en intensiv expansionsfas, där nya marknader ska etableras, vilket innebär nya utmaningar för Credit Administration. Du kommer att aktivt ta del av ett ständigt pågående förbättringsarbete av rutinbeskrivningar och processer etc.

Din profil

 • Du är en driven person som får saker uträttade.
 • Du är van att arbeta i projekt
 • Noggrannhet samt god samarbetsförmåga är andra mycket viktiga egenskaper.
 • Du är serviceinriktad och har mycket god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, såväl i tal som skrift.
 • Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande.
 • Du är van vid, tycker om och bidrar aktivt till kontinuerlig utveckling.
 • Du har erfarenhet av miljö där snabba omställningar förekommer frekvent.
 • Du har gärna några års erfarenhet av kontraktshantering för leasing- och avbetalningskontrakt.
 • Du har en hög grad av förståelse/användning av ITsystem,
 • Meriterande är erfarenhet av finansiering samt vana vid vårt Finansieringssystem Coreview .

  Vi arbetar på dynamiska marknader vilket innebär att förändring är en del av det dagliga arbetet. Om du tycker att det låter spännande kanske du är den medarbetare vi söker till teamet Credit Administration i Södertälje.

  För mer information om tjänsten, kontakta gärna

  Anci Högne, Manager Credit Administration, 08-553 83668 alt. anci.hogne@scania.com.

  Ansökan

  Urval sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom