Controller NE

Avdelningen Powertrain Control Systems ansvarar för el, elektronik och programvara till Scanias drivlinor. Det inkluderar styrsystem, batterier för elektriska fordon, kablage, givare och kraftelektronik. Till avdelningen, som består av ca 350 personer, söker vi en controller. Du kommer att rapportera till avdelningschef för NE och ingå i ledningsgruppen. Vårt arbete kännetecknas av expansion, högt utvecklingstempo, och gott humör. Vi bidrar påtagligt till hållbara transportlösningar genom bidrag till mer energieffektiva drivlinor, till alternativa bränslen, och till elektrifierade fordon.

Dina arbetsuppgifter

Som controller kommer du att ansvara för områdena Business controlling och Product cost controlling.

I huvudsak omfattar det följande arbetsuppgifter:

Budgetarbete inklusive uppföljning och avvikelseanalys

Uppföljning av projektkostnader, analys av utfall och trender

Utveckla avdelningens rutiner inom ekonomi

Koordinera och följa upp av investeringar

Stort fokus på externa kunder där NE har växande ansvar Beräkna och sammanställa kostnader för nya produkter

Följa artikelprisutveckling på kalkylbilar och göra avvikelseanalys

Särskilt fokus på komponenter för elektrifiering av fordon

Din profil

Som Controller utgör du ett viktigt stöd för chefer, och kommer att få ett stort kontaktnät inom Scania. Tjänsten erbjuder en roll med stor variation, stort eget ansvar samt trevliga arbetskollegor. För att vara framgångsrik i rollen behöver du trivas med att vara synlig och aktiv ute i verksamheten. Tidigare erfarenhet från arbete i en ledningsgrupp är meriterande, liksom erfarenhet av teknisk försäljning. Du har förmåga att visualisera siffror på ett pedagogiskt sätt utifrån flera olika detaljeringsnivåer.

Du har ekonomi- eller ingenjörsutbildning på högskolenivå kombinerad med arbetslivserfarenhet från Controlling eller motsvarande.

Du behärskar svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt. Du har stor datorvana och arbetar obehindrat med MS Office, framförallt i Excel.

För mer information

Kontakta gärna Mikael Edstam, 08 553 894 63.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter.

I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com

OBS! Ange Scanias

Job Id 20176575

i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat).

Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.