Control System Developer, Biogas Engines

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

En viktig del av detta nya koncept kring hållbarhet är att ställa om till en ökande andel alternativa bränslen, där biogas spelar en viktig roll i framtiden. På vår grupp utvecklar vi styrsystemen till just biogasmotorer, även kallade ottomotorer. Vi söker nu en funktions-utvecklare för att vara med och utveckla framtidens styrsystem för Scanias ottomotorer.

I våra team arbetar civilingenjörer och tekniska doktorer från många discipliner såsom, fysik, reglerteknik, mekatronik, förbränningsmotorteknik såväl som till exempel datorvetare. För att bli en framgångsrik medarbetare hos oss krävs ett intresse och förståelse för mekatroniska system. Kunskap om förbränningsprocessen i en ottomotor samt tidigare erfarenhet av mekatroniska system är meriterande men viktigare är att kunna arbeta tvärfunktionellt, självständigt och målfokuserat. Våra framgångar bygger på enskilda individer med driv, kunskap och innovationsförmåga som arbetar tillsammans i starka och kreativa team.

Arbetet är varierande och stimulerande och ger stora möjligheter till kompetensutveckling, skapar viktiga erfarenheter och ger ett brett nätverk inom stora delar av Scania. Detta borgar för framtida karriärmöjligheter både inom och utom motorstyrsystemsvärlden. Medarbetarna i gruppen kännetecknas av stor framåtanda, driv och med sug att utvecklas både professionellt och som människor.

 

Dina arbetsuppgifter

Ditt huvudansvar är att planera, utveckla, implementera och testa funktioner i motorstyrsystemet. Utvecklingsarbetet ligger i våra forskningsdiscipliners framkant, och arbetet kan kräva både teoretiska, analytiska och empiriska arbetsmetoder. Efter implementering, vilket kan ske både i C-kod och Matlab/Simulink, följer tester för att se att kraven på funktionen uppfylls. Beroende på vilken typ av funktion man skapat testas den i simuleringsmiljöer, motorprovcell eller direkt i lastbil/buss.

Din profil

Vi söker dig som är civilingenjör, teknisk doktor eller liknande. Erfarenhet från skola eller arbetslivet med inbyggda system, mjukvaruutveckling i C, reglerteknik, simulering och modellbygge i Simulink/Matlab är meriterande, men lika viktigt är att du är engagerad och har ett stort tekniskt intresse.

Du har en positiv attityd och tycker att det är inspirerande att lösa både stora och små problem. Din förmåga att ta ansvar och vara strukturerad är av stor vikt samt att du behärskar engelska i tal och skrift.

B-körkort krävs. C/CE/D-körkort är meriterande men ej krav.

 

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

 

För mer information kontakta

Erik Rundqvist, Head of SI-Engine Control System, tel 08-553 53 240, e-mail: erik.rundqvist@scania.com

 

Ansökan

Sök senast 2019-01-23.

Bifoga CV, personligt brev och betygskopior. Ansökningar läses löpande under ansökningstiden.

 

 

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom