Chef Projektering på Telge Nät AB

Avdelningen Projektering ingår tillsammans med två andra avdelningar i enheten Projekt och dokumentation, som i sin tur ingår i affärsområde Nät och Miljö. Affärsområdet har en projektportfölj om cirka 400 miljoner kronor årligen, vilket är en ökning med mer än 50% sedan tidigare år. Portföljen består av olika projekt inom fjärrvärme, el, stadsnät, vatten och avlopp och återvinning. Södertälje växer snabbt, och våra största utmaning de kommande åren är att hålla en jämn takt med utbyggnaden, samtidigt som våra reinvesteringsbehov ökar. Detta kommer att innebära utökning av personalstyrkan och översyn både arbetssätt och samarbeten med konsulter.

Som avdelningschef för Projektering ansvarar du för bemanningen och framdriften i projekteringen, att den har rätt kvalitet och genomförs enligt tidplan. I dag består avdelningen av nio projektörer, alla specialister inom sitt respektive område, samt ett flertal konsulter. Ytterligare tre projektörer kommer att rekryteras under hösten. Avdelningen har ett nära samarbete med systeravdelningarna Projektledning och Teknisk dokumentation, men även med andra avdelningar inom affärsområdet, som till exempel planering, drift och försäljning. Du ingår i ledningsgruppen för enheten Projekt och Dokumentation.


I dina arbetsuppgifter ingår även:

 • Personalansvar för tolv medarbetare.
 • Budgetansvar.
 • Leda, planera, sätta mål och bemanna avdelningen med rätt kompetens.
 • Kontinuerligt förbättra arbetssätten.
 • Följa upp och utvärdera arbetet på avdelningen.


Personliga egenskaper

Det här är en möjlighet att leda en avdelning där du får arbeta med ett brett fält av teknikområden, hitta en bra balans mellan egen personal och konsulter, där du kommer att ha ett stort inflytande över hur vi hanterar hela projektportföljen och själv kan påverka den tekniska samordningen av olika typer av infrastruktur. Du blir en del av en ledningsgrupp som arbetar gemensamt med våra utmaningar och du förväntas bidra till att helheten blir så bra som möjligt.

För att du ska trivas och komma till din rätt i rollen behöver du ha goda ledaregenskaper och ett genuint intresse för att leda och utveckla människor. Du är strukturerad och pedagogisk och har lätt för att entusiasmera andra. Som person är du prestigelös och har lätt för att samarbeta. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet och du behöver känna dig bekväm med dem.


Krav

 • Högskoleutbildning med ingenjörsinriktning, alternativt lång erfarenhet och motsvarande kunskap från någon av våra branscher.
 • God ledarerfarenhet, varav minst två års erfarenhet som chef.
 • Erfarenhet och teknisk kompetens inom projekt- och projekteringsarbete i infrastruktur/byggverksamhet.
 • Erfarenhet från implementering av nya arbetssätt.
 • B-körkort.


Meriter

 • Kunskaper om konsultbranschen inom infrastrukturverksamhet.
 • Kunskap och erfarenhet av kalkylering och av att ta fram upphandlingsunderlag inom infrastrukturverksamhet.
 • Förhandlingserfarenhet.
 • Kunskaper inom AMA.
 • Direkt teknisk kunskap inom något/några av våra produktområden.
 • Erfarenhet av processorienterat arbete.
 • Erfarenhet av målstyrning och uppföljning.

 

Jobba hos Telge

Vi uppmuntrar våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Inom Telgekoncernen finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Det är viktigt att alla som arbetar här mår bra och därför erbjuder vi även friskvårdsbidrag. Vi är en organisation som strävar efter jämlikhet och mångfald för att få fler perspektiv i vårt arbete med att ständigt förbättras och utvecklas.Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Anna Setterberg på Experis Engineering som vi samarbetar med i detta uppdrag, på 08 764 25 83.

 

Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision och Elisabet Öhman för SACO. Du når båda på 08-550 220 00.

 

Sista ansökningsdag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi naturligtvis ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 20 augusti 2017.

Telge Nät levererar el, energitjänster, fjärrvärme, fjärrkyla, stadsnät och vatten till cirka 90 000 boende, företag och verksamheter i Södertälje och Nykvarns kommuner. Förutom att leverera själva energin ansvarar Telge Nät även för underhåll, reparation och utbyggnad av de lokala näten och ledningarna.

 

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, stadsnät, science center samt bemanning.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.