Chef för analyslaboratoriet

Analyslaboratoriet ingår i Kanthals FoU och ansvarar för materialanalyser mot produktionsenheterna samt bistår med tekniskt stöd mot övriga FoU och externa kunder. Vi söker nu en engagerad och nyfiken chef till Hallstahammar som vill jobba i en spännande och dynamisk miljö med att ta vårt analyslaboratorium till nästa nivå.


Arbetsuppgifter

Som chef för analyslaboratoriet leder du arbetet vars huvudfokus ligger på materialanalyser för att stötta produktionen, samt ge tekniskt stöd till produktion, marknad och externa kunder. Du ansvarar för framtagning och leverans av analysresultat, kunskapsuppbyggnad inom analytisk kemi samt utveckling av analysmetoder. Parallellt med detta jobbar du aktivt med verksamhetsutveckling, vilket innebär förbättringsarbete, engagerat ledarskap och kompetensutveckling av medarbetare. Målet är att utveckla analyslaboratoriet till ett ackrediterat labb med spetskompetens för kemisk analys.

Du ingår i FoU Kanthals ledningsgrupp och medverkar i utvecklingen av verksamheten och i framtagandet av strategiplaner för FoU.


Din profil

Vi söker dig som har en civilingenjörsexamen, forskarexamen eller motsvarande inom materialvetenskap, kemi eller liknande. Du har relevant erfarenhet från material eller processindustri, samt ledarerfarenhet från chefsroller och det är meriterande om du även har erfarenhet av verksamhetsutveckling med tillhörande förändringsledning och coaching av personal. Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är viktigt för rollen. Övriga språkkunskaper är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som utmärks av ditt nyfikna arbetssätt och du brinner för att inspirera och utveckla människor.. Som person är du strukturerad, med förmågan att effektivt planera, prioritera och organisera ditt arbete. För att lyckas i ditt ledarskap ser vi att du har god förmåga att motivera och utveckla andra, samt skapa engagemang och delaktighet för att nå gemensamma mål. Vidare är det viktigt att du är prestationsorienterad med god kommunikationsförmåga, där du med din lyhördhet löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Slutligen har du en bred verksamhetsförståelse för att på bästa sätt kunna säkerställa gott samarbete och goda relationer med produktion och marknad.

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som präglas av mångfald och inkludering.


Kontaktinformation

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Dilip Chandrasekaran, rekryterande chef, 0220-216 21

För frågor angående rekryteringsprocessen, vänligen kontakta:
André Söderholm, ansvarig rekryterare, 026-26 03 21

Fackliga kontaktpersoner
Satu Danielsson, Unionen, 0220-216 02
Petter Lindblom, Akademikerföreningen, 0220-216 63
Urban Sahlin, Ledarna, 0220-216 23
Niclas Widell, IF Metall, 0220-217 71


Välkommen med din ansökan senast 2017-09-01.

Läs mer och ansök via home.sandvik/karriar, jobb-id: 352842.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.