CFD-ingenjör till motorutveckling

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi letar nu efter en CFD-ingenjör till gruppen Fluid and Combustion Simulation, då en av kollegorna i gruppen går vidare till annan intern utmaning. Tjänsten är placerad i Södertälje.

Vi utför flödesberäkningar på gasväxlings-, förbrännings- och kylsystemet, men även andra tillämpningar som batteri, alternativa bränslen och ottomotorer förekommer.

Gruppen karakteriseras av glada, kunniga och ambitiösa ingenjörer som är ansvariga för CFD-beräkningar på Scanias motorutveckling. Det finns många mycket erfarna ingenjörer idag på gruppen och vi söker nu en person med rätt attityd (ödmjuk, ambitiös och tekniskt driven) samt med en relevant CFD-bakgrund.

Uppdraget

Du kommer att få möjlighet att lära dig både motorspecifika detaljer men även hur CFD används på ett effektivt sätt på stora moderna kluster av flera seniora CFD-ingenjörer. Du kommer planera och följa upp dina egna beräkningar och presentera beräkningsresultaten till interna och externa kunder muntligen och i skrivna rapporter.

Din profil

Du har en civilingenjörsutbildning inom mekanik eller fysik. Du har erfarenhet av CFD-beräkningar av förbränningsmotorer, värmetransport eller gasväxlingstillämpningar. Det är meriterande att ha erfarenhet av något av följande: Star-CCM+, Ansys Workbench (CFX/Fluent) eller Converge och kunskap av Linux. Vi förutsätter att du har kunskap inom något verktyg som ANSA, Ansys meshing eller Spaceclaim. Kunskap inom Catia V5 är meriterande.

Vi kommer lägga särskilt stor vikt vid:

 • Mycket goda kommunikationsfärdigheter både vad gäller muntlig framställan men även skrivna rapporter på både svenska och engelska.
 • God förmåga att förstå kundens behov och hur vi skall möta dessa.
 • Ambitiös och möjlighet att fatta egna beslut.
 • Fäster mycket stor vikt vid att hålla det du lovar (förstå vikten av att hålla en deadline).
 • Intresse av vår dagliga produktutveckling med hjälp av beräkningar och även metodutveckling.
 • Utöver specifik motor-CFD-kunskap så värdesätts en god allmän förståelse för CFD. Tidigare erfarenhet av kompressionsantända motorer och erfarenhet från fordonsbranschen i allmänt och Scania i synnerhet anses meriterande.

  Ytterligare information

  För frågor angående tjänsten kontakta rekryterande gruppchef Karl Pettersson +46(0) 8 553 714 96.

  Ansökan

  Din ansökan ska inkludera CV, personligt brev och relevanta kopior på betyg.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom