Certifierad projektledare - Forskning hållbar materialutveckling (2018-9A)

Är du certifierad projektledare och gillar du stora projekt i nära samarbete med kund? Vill du leda projekt med fokus på framtidens fiberbaserade material i nära samverkan med både globala industriföretag och akademiska forskare?

Du ingår i en grupp som bedriver tillämpad forskning och utveckling av industriella processer for framtidens fiberbaserade material. Våra vanligaste projekt handlar om resurseffektivisering av de industriella processerna som producera förpackningarna vi alla använder i vardagen. Vi arbetar lika ofta med att designa, utveckla, testa och demonstrera nya processer och produkter för framtiden, allt från biobaserad elektronik till nya papper som kan ersätta plast.

Att arbeta inom division RISE Bioekonomi innebär en möjlighet att bidra till utvecklingen mot en framtida cirkulär bioekonomi. Vi arbetar i nära samarbete med industri och forskningsaktörer över hela världen. Tillsammans genererar och förädlar vi forskningsresultat och idéer baserade på framförallt skogsråvara. Det är en stimulerande och utvecklande miljö med en god kamratanda. Arbetsplatsen är belägen på Drottning Kristinas väg, nära KTH med såväl natur som staden runt knuten.


Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera och projektleda forsknings- och utvecklingsprojekt inriktade mot nya processer och produkter för en hållbar fiberbaserad industri. Du arbetar oftast med projekt vid en av världens modernaste pilotanläggningar för papperstillverkning. Ett typiskt projekt kan innebära utveckling av nya processer och produkter, design av materialegenskaper och konceptutveckling från laboratoriet upp till pilot- och fullskala hos kunden.

I tvärvetenskapliga team med experter från olika discipliner kartlägger ni forskningsfrågor eller kundernas behov, formulerar hypoteser, sätter struktur, tidplan och mål. Som projektledare, leder du din arbetsgrupp och följer upp projektarbetet och hanterar risker, ändringar och uppmärksammar nya möjligheter.


Kvalifikationer  

Du har dokumenterad projektledarerfarenhet motsvarande kraven för IPMA-certifiering på C eller B-nivå.

Du behärskar engelska väl i tal och skrift.


Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer generellt höga krav på initiativförmåga, självständighet och samarbetsförmåga. Du gillar att sätta upp tydliga mål och deadlines. För att lyckas med detta tror vi att du är lyhörd och tydlig i kommunikation. Du är benägen att hantera risker och är analytisk och strategisk när det gäller att se konsekvenser och utvärdera möjligheter. Vidare tror vi att du är en problemlösare och diplomat som står stadigt och kan reda ut begreppen när det finns många starka viljor och önskemål. Ett brett samarbete både inom företaget och med externa aktörer kräver stor kommunikativ förmåga.


Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med tillträde snarast. Provanställning kan tillämpas. För vidare information om tjänsten kontakta enhetschef Marco Lucisano, 08-676 7285.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen då vi lyder under Lagen om offentlig upphandling.

Fackliga representanter är Anna Jensen (Unionen), 08-676 72 23 respektive Mikael Ahlroth (Sveriges Ingenjörer), 08-676 72 09.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom