Byggprojektledare till Norra Djurgårdsstaden

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.


Beskrivning


Norra Djurgårdsstaden sträcker sig från Husarviken i norr, över hamnområdet, till Loudden i söder och är ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden. Totalt planeras för minst 12 000 nya bostäder och 35 000 nya arbetsplatser. Ett av stadens utpekade miljöprofilområden. Läs mer om Norra Djurgårdsstaden här

I rollen som byggprojektledare är du delaktig från tidigt skede i planeringen men har främst det övergripande ansvaret för genomförandet av de olika etapperna i Norra Djurgårdsstaden.Arbetsuppgifter


 • Delta i övergripande planering för genomförande i Norra Djurgårdsstaden
 • Tid- och resursplanera för aktuellt projekt
 • Upphandla tekniska konsulter samt entreprenader
 • Ekonomisk styrning av projektets löpande utgifter och inkomster
 • Leda och genomföra entreprenader omfattande markrening, gator, ledningar och parker
 • Logistikanalyser för projektets genomförande
 • Leda och genomföra bygghandlingsprojektering tillsammans med bland annat projekteringsledare
 • Medverka till beredning av ärenden och framtagande av underlag för beslut i exploateringsnämnden och kommunstyrelse etc.
 • Samverkan med externa och interna aktörer, myndigheter och organisationer


Kvalifikationer


 • Teknisk högskoleutbildning eller motsvarande kompetens
 • Du har flera års erfarenhet inom bygg och anläggning och erfarenhet av att driva exploateringsprojekt
 • Erfarenhet som platschef eller andra projektledarpositioner i större anläggningsentreprenader är meriterande
 • Du uttrycker dig väl i tal och skrift


Personliga egenskaper


Vi söker dig som är engagerad och har ett stort intresse för stadsutvecklingsfrågor. Viktigt i rollen är att du är mycket duktig på att samarbeta och skapa goda relationer. Som ledare är du trygg med ett gott omdöme och är bra på att kommunicera. Du behöver också vara flexibel, lösningsorienterad och van att arbete självständigt.
Övrigt


Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat och du kommer att få ca 240 kollegor, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid (kl 06-22). Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.


Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 240 medarbetare.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom