Business Developer - Technology

Gillar du att prata teknik med icke-tekniska människor, brinner för kompetensförsörjning och har lätt att samarbeta med människor av alla typer? Nu söker vi efter ytterligare en driven och affärsorienterad person som vill utvecklas i en roll som Business Developer, där du får kombinera ditt intresse för kundrelationer och Teknik, samtidigt som du får stor frihet i din roll!


Om tjänsten

”Jag älskar mitt arbete och jag tror helt ärligt att det här är det roligaste jobb man kan ha om man tycker om teknik, människor och affärsutveckling! Det är ett otroligt varierande jobb där du ständigt utmanas och utvecklas. Ena dagen träffar du kunder från teknikbranschen i rollen som branschexpert för att diskutera kompetensförsörjning, en annan dag utbildar du organisationen inom spännande teknikområden och en tredje dag jobbar du med affärsutveckling och innovativa idéer för att driva affärsområdet framåt. Är du en person som brinner för teknik och att utveckla affären och andra, då är rollen som Affärsutvecklare inom affärsområdet teknik tjänsten för dig!”

Såhär beskriver Henrik, som har rollen idag, rollen och vad han tycker är lockande med den. Då Henrik nu går vidare till rollen som Business Area Manager Teknik, letar vi därför efter hans ersättare samt nya teammedlem som tillsammans med honom och oss, vill fortsätta den positiva utvecklingen av affärsområdet Teknik.

Som Business Developer Teknik är du en viktig resurs i vår strävan att fortsatt ta marknadsandelar, växa med god lönsamhet och behålla och utveckla våra nöjda kunder inom vårt affärsområde Teknik. Affärsområdet Teknik är ett av Academic Works största och mest prioriterade affärsområden och vi hade under 2017 en marknadsandel som motsvarade 29 % av hela den svenska bemanningsbranschen inom teknik.

Det finns många framgångsfaktorer som ligger bakom detta men framförallt vårt tydliga fokus på Young Professionals och vår starka vilja att hela tiden utvecklas och förbättras. Vi är ett värderingsstyrt företag och ett av våra kärnvärden är Beat Yesterday och det är precis det vi vill att du skall göra! I den här tjänsten är det bara din kreativitet och ambition som sätter gränser för hur långt vi kan driva affärsområdet framåt.

Är du nyfiken på att veta mer om hur det är att arbeta internt på Academic Work? Spana in vårt Instagramkonto och följ med bakom kulisserna på våra 16 kontor över hela Sverige.


Arbetsuppgifter

Som Business Developer inom Teknik kommer ingen dag att vara den andra lik. Rollen innebär primärt att stötta och utveckla våra kundansvariga säljare – Account Managers, på kundmöten, med fokus på att förstå kunden ur ett branschspecifikt perspektiv, dvs. bidra med kompetens inom Teknik-området. Du kommer därmed att bidra till att våra Account Managers gör gedigna behovsanalyser av kundernas verksamheter och i mötet stärka förtroende för Academic Work som partner vad gäller kortsiktiga rekryteringsbehov och strategisk kompetensförsörjning av Young Professionals. För att säkerställa trygghet och en hög expertis i rekryteringar och uthyrningar kommer du även att ansvara för att utbilda och coacha rekryterare och konsultchefer i vår leveransorganisation som är specialiserade inom affärsområdet teknik. Du kommer att utvecklar Best Practice i syfte att öka den interna effektiviteten och kvalitén, samt utmanar dig själv, våra processer och andra medarbetare genom att dela med dig av kreativa idéer i syfte att utveckla Academic Work!
 

Vi söker dig som

 • Har ingenjörsexamen med någon teknisk inriktning, så som maskinteknik, elektroteknik eller byggteknik, och känner att du vill arbeta i gränslandet mellan Teknik och verksamhet
 • Har erfarenhet av roller där du fått arbeta självgående med service, försäljning och relationsskapande
 • Är nyfiken på kundbearbetning och hur försäljning i kunskapsföretag fungerar
 • Har skaffat dig en hög kompetens inom Teknik-området där du är en generalist med en bred förståelse för många delar inom området
 • Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska som förekommer dagligen i din kommunikation internt och externt
 • Har B-körkort

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet från att ha arbetat inom teknik-sektorn, t.ex. på ett konsultbolag och därmed erfarenhet av en affärsorienterad roll, alternativt erfarenhet från en säljinriktad roll på ett tjänsteföretag

För att lyckas i rollen som Business Developer är du en skicklig kommunikatör som på ett affärsmässigt och förtroendeingivande sätt kan förmedla värdet i och argumentera för våra bemannings- och rekryteringslösningar, och föra diskussioner med såväl chefer och beställare inom olika branscher och positioner.

Vi tror att du är van att arbeta självständigt med en förmåga att driva ditt eget arbete framåt och hantera många saker parallellt, samtidigt som du enkelt kan skifta fokus. Du tycker om att komma med kreativa idéer och input vare sig det handlar om det lilla eller det lite större.

Men kanske viktigast av allt, vi tror att du gillar att prata teknik med icke-tekniska människor, har lätt att samarbeta med andra och vill hjälpa andra att lyckas!
 

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående
 • Omfattning: Heltid, Tillsvidare
 • Placering: Stockholm, Norrtull
 • Kontaktuppgifter: Sara Andersson
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på sara.andersson@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.


Information om företaget

Vill du veta mer om hur det är att jobba internt på Academic Work? På Jobba Hos Oss får du träffa några av våra medarbetare, läsa om vad vi värderar högt samt se bilder och filmer som beskriver vår värld. Klicka här! Varmt välkommen!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom