Business Analyst som vill utvecklas inom CAD/vPDM

Är du nyfiken på konstruktion och produktbeskrivning och brinner för att förbättra våra plattformar? Är du intresserad av framtidens systemstöd för att beskriva våra produkter över hela Scania?

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Inom området CAD/vPDM står vi inför många nya utmaningar som kräver att vi levererar nya processer, metoder och systemstöd, som i sin tur behöver möta kundernas behov inom 3D-modellering, Model Based Definition (MBD), AR/VR, delning av CAD-data och produktstruktur. För att lyckas med detta behövs en nära relation till våra användare, kunder, leverantörer och våra systerbolag inom TRATON.

Plattformarna vi ansvarar för används idag i stort sett i hela företaget och ska möjliggöra att Scania blir ledande inom hållbara transportlösningar. Rollen som business analyst kommer att vara placerad på CAD/vPDM Processes and systems, YMSC. Gruppen består av ett omtänksamt, kunnigt och glatt gäng produktägare och business analysts som nu behöver förstärkning för att möjliggöra att vi kan öka takten i produktutveckling.

Dina arbetsuppgifter

Rollen business analyst innebär att:

 • Löpande utreda nya verksamhetsbehov, från mindre ärenden till större utredningar och projekt, och omsätta dem till tydliga krav inom process, metod och systemstöd kopplat till CAD/vPDM.
 • Förstå hur krav och lösningar kommer att påverka Scanias processer, metoder och lösningar.
 • Tillsammans med verksamheten säkerställa och testa att levererade lösningar uppfyller behoven.
 • Jobba i korta iterationer i närhet med både våra användare och våra IT-leverantörer för att på bästa sätt leverera värde till användare.
 • Din profil

 • Vi tror att du är en person med relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet som både tycker om att jobba med människor och teknik.
 • Du har kanske jobbat som konstruktör, produktionsberedare eller inom IT och har ett stort intresse för Scanias produkter. Det är plus om du har jobbat med Catia, Enovia eller 3DExperience.
 • Du trivs med, eller är nyfiken på att arbeta i en agil teambaserad miljö med ett starkt kund- och användarfokus.
 • Du är prestigelös och har förmågan att skapa goda arbetsrelationer.
 • Du har en förmåga att se både helhet och detaljer.
 • Då du kommer jobba mycket med människor så är det viktigt att du är mycket kommunikativ både i tal och skrift på både svenska och engelska.
 • Vi erbjuder

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

  För mer information

  Kontakta gärna Sofia Karlgård Fräjdin, gruppchef YMSC, +46 8 55389316 eller Joakim Björlund, gruppchef YMSF, +46 8 55352753.

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev samt CV, och relevanta intyg/betyg. Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom