Brandsäkerhetsstrateg till SISAB

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm, har under många år aktivt arbetat med att minska skadegörelse och anlagda bränder i skolor och förskolor. Arbetet har givit resultat – kostnaderna för bränder har minskat med hela 95 % under perioden 2006-2016. Nu söker vi en brandsäkerhetsstrateg som kan ta vårt systematiska brandskyddsarbete till nästa nivå.

Brandsäkerhetsstrateg 

Som Brandsäkerhetsstrateg på SISAB arbetar du med dialog och samarbete som främsta verktyg. Med fokus på förebyggande arbete tillsammans med våra medarbetare och våra kontaktpersoner på skolor och förskolor i hela Stockholms stad, utvecklar du brandskyddsarbetet såväl strategiskt som operativt. Brandsäkerhetsstrategen ingår i SISAB:s driftavdelning och rapporterar till chef för enheten Myndighet & Mark. 

I dina uppgifter kommer b.la. följande att ingå: 

  • Ansvara för och samordna det övergripande brandskyddsarbetet inom bolaget 

  • Vidareutveckla övergripande riktlinjer och rutiner för bolagets SBA-arbete 

  • Vara rådgivande och stöttande i brandskyddsfrågor

  • Informera samt leda utbildningar internt samt externt hos våra hyresgäster 

  • Vara aktiv i det förebyggande skadegörelsearbetet (FSA) i samverkan med övriga avdelningar inom bolaget

  • Ansvara för befintliga brandsäkerhetssystem i våra fastigheter

Din profil

Eftersom jobbet är självständigt är det viktigt att du kan ta egna initiativ, har god planeringsförmåga, är ordningssam, pådrivande och strukturerad. I rollen ingår det att ha många kontaktytor och därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga, är kommunikativ och lyhörd samt känner dig bekväm med att tala inför grupp. Vidare ställer rollen krav på datorvana och god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift.

Vi tror att du har en universitets- eller högskoleutbildning som brandingenjör eller motsvarande och några års erfarenhet av byggnadstekniskt arbete, brandskydd och SBA-arbete.  Då rollen innefattar besök i våra fastigheter är B-körkort en tillgång.

Vi värdesätter ett öppet förhållningssätt och en stark vilja att utveckla området. I rekryteringen kommer vi att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Ditt nästa steg

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Annmari Norberg, enhetschef för Myndighet & Mark på telefon 08-508 433 04. Under veckorna 32-34 kan du kontakta HR-specialist Marie Langheden på telefon 076-124 61 36. Du söker genom att fylla i dina uppgifter och klicka på Ansök-knappen nedan. 

I denna rekrytering kommer vi att påbörja intervjuerna i början av september men du är varmt välkommen att söka rollen redan idag. 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom