Boliden söker Sektionschef Underhåll Gruva till Garpenberg

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbete präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. I Garpenbergs gruva bryts komplexmalm som innehåller zink, koppar, bly, guld och silver - en metallmix som tillsammans med expertkunnande inom gruvdesign, gruvteknik, anrikningsteknik och en hög grad av teknikutveckling bidragit till en produktivitet i världsklass.

I Garpenberg arbetar cirka 430 personer och verksamheten sysselsätter ytterligare cirka 150 entreprenörer. Boliden är Hedemora kommuns största privata arbetsgivare.


Arbetsuppgifter

Som Sektionschef för Underhåll Gruva har du ansvaret att planera, leda och utveckla underhållsarbetet i Gruvan som omfattar el, mobila maskiner och fasta anläggningar såsom schakt, krossar, spel etc. under jord. Dessutom ingår du i Gruvans ledningsgrupp.

Viktiga delar i uppdraget är att utveckla organisation, medarbetare och arbetssätt. Hälsa, miljö och säkerhet har högsta prioritet och i rollen ansvarar du för fortsatt utveckling av säkerhetskulturen inom sektionen. Vi strävar efter ständiga förbättringar och standardisering av arbetssätt är ett fokusområde.

Tillsammans med dina medarbetare säkerställer du att verksamheten utvecklas och resultat uppnås enligt budget och planer.

Underhållssektionen består av ca 90 medarbetare. Sektionschef Underhåll Gruva har sju direkt underställda. Tjänsten avser en tillsvidareanställning. Arbetstid är kontorsarbetstid. Underjordsarbete förekommer.


Utbildning och Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och chefs och ledarerfarenhet. Du har erfarenhet av arbete med Lean samt erfarenhet av moderna underhållsstandarder. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter av gruvunderhåll (fasta anläggningar och mobila maskiner), förändringsarbete och automationsteknik.

Vi söker dig som är en coachande, lyhörd och kommunikativ ledare.

Du skall behärska svenska och engelska i tal och skrift. B-körkort krävs.

Vi förutsätter att du delar våra grundläggande värderingar; entusiasm, ansvarstagande och engagemang. Vi vet att mångfald är en framgångsfaktor och eftersträvar mångfald bland våra medarbetare med hänsyn till kön, ålder, etnicitet, erfarenheter m.m. Hos oss deltar alla medarbetare aktivt för att utveckla en säker och hälsosam arbetsmiljö. 


Upplysningar

Ytterligare upplysningar lämnas av Jan Kläre, Gruvchef, tfn 070-265 83 51.


Facklig information

Facklig information får du av Sven-Eric Ericsson,Ledarna, tfn  0225-360 77, Leif Mattsson, Unionen, tfn 0225-360 80, Maria Lindvall, Sveriges Ingenjörer, tfn 0225-369 85.


Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan

Ansök via Bolidens intranät (Jag och mitt jobb/Jag vill.../Hitta lediga jobb) eller via vår hemsida www.boliden.com (Karriär/Lediga Jobb). Har du frågor om ansökan kontakta Sari Lindeman, HR tfn 0225-369 15.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 29 augusti 2018

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom