Bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Corporate Legal Affairs är en central del av Scanias globala juristfunktion och ingår i ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Avdelningen består idag av fyra affärsjurister, en assistent samt chefsjuristen som även är chef för ledningsenheten Corporate Legal Affairs and Risk Management. Då nuvarande bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing går vidare till nya utmaningar inom Corporate Legal Affairs, ska en ny bolagsjurist till detta ansvarsområde anställas. Scania Purchasing ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje, där huvuddelen av organisationen också är fysiskt lokaliserad. En väsentlig andel medarbetare finns också utspridda i olika länder där Scania bedriver verksamhet.

Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist med ansvar för legal support till Scania Purchasing, arbetar du med affärsjuridisk rådgivning i en internationell miljö. Du är ett stöd i det dagliga arbetet med legal rådgivning och riskbedömning till såväl Scanias inköpare som till inköpsorganisationens ledning. Du kommer att arbeta med olika rättsområden relevanta för en inköpsorganisation, framförallt köp- och avtalsrätt, men även immaterialrätt, IT-rätt, insolvensrätt etc. Du kommer även att arbeta med internutbildning av inköpare samt medverka i intern processutveckling för inköpsorganisationen. Arbetet är omväxlande och självständigt. Du kommer att, liksom övriga bolagsjurister, vara baserad i Södertälje och rapportera till Scanias chefsjurist.

Vem är du?

 • Du har en juristexamen och har 3-5 års relevant arbetslivserfarenhet från advokatbyrå eller som bolagsjurist.
 • Vi ser gärna att du har goda kunskaper i kommersiell avtalsrätt och köprätt.
 • Det är meriterande om du har kunskaper inom immaterialrätt och IT-rätt (inkl. ”data protection”).
 • Vi förväntar oss att du är prestigelös, noggrann, flexibel, resultatorienterad, beslutsför samt har ett gott omdöme. Du är van vid att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt och har en hög arbetskapacitet. Det är även viktigt att du har god samarbetsförmåga, är lösningsorienterad och har ett intresse för affärer. I och med att arbetet omfattar både externa och interna kontakter bör du vara utåtriktad, självgående och ha lätt för att samarbeta. Du har utmärkta kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Det är meriterande med kunskaper i tyska.

  Våra värderingar

  På Scania strävar vi efter att arbeta utifrån våra sex värderingar. Den rätte kandidaten bör kunna stå bakom dessa, balansera dem och förhoppningsvis överträffa sig inom de flesta av dem:

 • Customer first
 • Respect for the individual
 • Elimination of waste
 • Determination
 • Team spirit
 • Integrity
 • Vi erbjuder dig

  Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

  Välkommen att ansöka

  Du är välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till. Urval kommer att ske löpande men under industrisemestern (v.29-32) kommer rekryteringsarbetet pausas.

  Eventuella frågor besvaras av Mari Hansson, Legal Counsel, Corporate Legal Affairs, 08-553 53532 och Anneli Tunved, Recruitment Specialist, 08-553 51793.

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom