Beräkningsingenjör Som Får Jobba Med Flygande Produkter

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.


Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Surveillance, ett affärsområde inom Saab, är en av världens främsta leverantörer av övervakningslösningar, flygelektronik samt system för att upptäcka, lokalisera och skydda mot hot.

Avdelningen Hardware Engineering i Järfälla, inom Saab Surveillance, söker en beräkningsingenjör till sektionen Structural Analysis. Sektionen ansvarar för flera teknikområden för våra produkter, som hållfasthets-, strömnings- och termiskanalys, materialteknik/-analys samt miljötålighetsprovning.

Vi rekryterar just nu en duktig beräkningsingenjör som har fler än 3 års erfarenhet inom att jobba med hållfasthetsrelaterade frågor, men stor vikt kommer att läggas på att du är rätt person som passar in i gruppen.


Din framtida utmaning

Arbetet innebär främst hållfasthetsrelaterade beräkningsuppgifter till våra motmedels- och radarvarnarprodukter. Även arbete inom miljötålighet/provning förekommer. Produkterna används som egenskydd till flygplan och helikoptrar för både militärt och civilt bruk.

Uppgifterna är ofta väldigt varierande på sektionen. Det kan vara allt från bedömning och nedbrytning av specifikationer, designstöd, analysarbete till planering och medverkan vid prov samt även teamledning.

Inom området hållfasthetsanalys arbetar vi främst med statiska och dynamiska analyser, utmattning samt statiska och transienta termiska analyser. Medverkan vid felutredningar samt en viss del provning kan också ingå i arbetsuppgifterna. Arbetet kommer ske i våra produkters olika faser i ett nära samerbete med övriga avdelningar. 

Tjänsten innebär stora möjligheter till personlig utveckling, exempelvis inom teamledning. Du kommer ingå i en grupp som är positiva och har högt till tak, samt ställer upp för varandra.


Den du är idag

Tjänsten förutsätter att du har en civilingenjörsexamen inom farkostteknik, maskinteknik eller liknande. Du bör behärska engelska samt svenska väl i både tal som skrift. Som person bör du vara ansvarskännande och ha lätt för multidisciplinära samarbeten mellan flera instanser och funktioner inom och utanför företaget. Du kommer jobba i både små och stora projekt och ha ett nära samarbete med andra avdelningar. Egenskaper som engagemang och driv ser vi som självklarheter.

Du behöver vara självgående och ha lätt för att planera, prioritera och strukturera. Vi värdesätter prestigelöshet och ödmjukhet för att skapa ett positivt klimat vilket bidrar till att det är roligt att vara på jobbet. Erfarenhet av arbete inom flygindustri är meriterande. Du bör ha några års erfarenhet av liknande uppgifter.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.