Avdelningschef Bygg- och anläggningsteknik, Göteborg

COWIs industri division befinner sig i ett spännande skede med flera högintressanta projekt och ett nytt organisatoriskt grepp om verksamheten! Vill du vara med på vår resa?

Avdelningschef Bygg- och anläggningsteknik, Göteborg

För att möta den ökade efterfrågan på våra tjänster vässar vi inom COWI Sverige nu vår organisation. Som ett led i detta söker vi nu en chef till avdelningen för bygg- anläggning- och rörkonstruktion vid Göteborgskontoret. Avdelningen är en del av Division Industri, som betjänar kunder inom områdena processindustri, energi och vatten.  Som avdelningschef har du ett övergripande ansvar för att leda och utveckla avdelningen med i nuläget ca 60 medarbetare. Du är sammanhållande för ett ledningsteam bestående av marknadschef, projektchef samt gruppchefer, I din roll samarbetar du med kollegor inom divisionen, i systerdivisioner och internationellt. Du ingår i den svenska Industridivisionens ledningsgrupp och rapporterar direkt till divisionschefen.  Lär känna några av våra medarbetare, och läs mer om Johan och Annicka


Dina arbetsuppgifter 

 • Kommunicera COWIs strategier och aktiviteter
 • Utveckla och sätta upp mål för verksamheten
 • Leda och coacha chefer och medarbetare
 • Att tillsammans med divisionens marknadsorganisation, aktivt driva och utveckla marknad och affär
 • Proaktivt ansvara för avdelningens tjänste- och projektleveranser
 • Ansvara för strategisk rekrytering och kompetensutveckling
 • Ansvarar för att resultat-, omsättnings- och tillväxtmål nås
 • Vara delaktig och driva frågor för internationell och nationell samverkan 


Din profil

Du förväntas vara en stark ledare som aktivt bidrar till att utveckla hela division industris samlade erbjudande. För oss är det viktigt att din person och inställning ger en god grund för att skapa en bra arbetsmiljö och ett engagerat arbetsklimat.  Du trivs i en omgivning som präglas av gemenskap, trivsel och utveckling och har lätt för att samarbeta och inspirera andra genom ditt sätt att leda. För att du ska lyckas i din roll som avdelningschef krävs att du drivs av att skapa resultat, är affärsorienterad samtidigt som du motiverar och utvecklar din personal. 


Vidare ser vi att du 

 • har mångårig erfarenhet inom investeringsprojekt för processindustri, energi eller processvatten. 
 • är etablerad på marknaden och har skapat ett stort kontaktnät inom området industri/ energi-anläggningar. 
 • är högskoleingenjör, civilingenjör eller motsvarande
 • väl behärskar svenska och engelska i tal och skrift


Vi erbjuder dig

COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på ­– ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik internationell koncern. Hos oss får medarbetarna arbeta i intressanta projekt och med moderna verktyg. COWI är ett stabilt företag med gott renommé som satsar på sina medarbetare och erbjuder möjlighet till delägarskap. Med kontor över hela världen finns det möjligheter att arbeta utanför Sverige.


Kontaktpersoner

I den här rekryteringen tar vi hjälp av Intenso Teknikrekrytering. Vid frågor om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Mattias Lyckberg på 0733-33 60 80. 


Ansökan

Urval sker löpande, vi ser därför gärna att du ansöker snarast.  

Välkommen med din ansökan!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom