Avdelningschef Arbetsmiljö & Kvalitet

Boliden Gruvor söker Avdelningschef Arbetsmiljö & Kvalitet till HR & Hållbarhet – Arbetsmiljö & kvalitetsavdelningen.

Metaller finns och behövs överallt. Boliden utvinner mineraler och producerar metaller med hög kvalitet på ett kostnadseffektivt sätt. Arbetet präglas av omsorg om människa, miljö och samhälle. Boliden Stab Gruvor har ca 260 anställda och omfattar bl.a avdelningarna Teknik, Prospektering, Affärsutveckling och Miljö.

Miljöstaben för Boliden Gruvor samordnar och utvecklar Boliden Gruvors arbete med arbetsmiljö, yttre miljö, dammsäkerhet samt svarar för mark och fastighetsfrågor. I Boliden Gruvor ingår verksamhet i Aitik, Garpenberg, Bolidenområdet, Kylylahti och Kevitsa i Finland, Taragruvan på Irland, staber i Boliden samt efterbehandlade gruvor i Sverige.


Arbetsuppgifter

Som chef för arbetsmiljö & kvalitetsavdelningen utgör du ett viktigt stöd i utvecklingen av vår gemensamma säkerhetskultur. Arbetet fokuserar främst på arbetsmiljöfrågor inom Bolidens gruvverksamhet, men samordning sker även i samverkan med övriga verksamheter inom Bolidenkoncernen samt med branschorganisationen. Tillsammans med ditt arbetslag ingår bl.a. arbetsuppgifter som: 

  • Utveckling av gemensamma regler och rutiner inom arbetsmiljöområdet,
  • Leda och utveckla brandskyddsarbetet,
  • Leda och utveckla den interna expertkompetensen inomde arbetsmiljöfrågor som är relevanta för Boliden Gruvor
  • Leda och utveckla interna och externa revisioner
  • Utveckla och förvalta verksamhetssystemet, OMS
  • Planera och genomföra utbildningar inom hälsa- miljö-, säkerhet- och kvalitetsarbete (EHSQ),
  • Kommunicera med myndigheter och andra sakägare,
  • Driva utvecklingsarbete i projektform,
  • Omvärldsbevakning

Som avdelningschef ansvarar du för åtta medarbetare samt att du ingår i ledningsgruppen för HR & Hållbarhet


Utbildning/Erfarenhet

Vi söker en erfaren ledare  som kan bidra till att utveckla arbetslaget genom att vara strukturerad, problemlösande och resultatorienterad. Du som söker har en högskoleutbildning med relevant inriktning. Det är meriterande med internationell erfarenhet från kvalificerat arbete inom arbetsmiljöområdet. Som chef för avdelningen förväntas du vara en god ledare och förebild, både internt inom företaget och externt gentemot mot kunder och leverantörer. Särskilt viktigt att du utmanas av att arbeta i en utvecklingsinriktad miljö, där det ställs särskilda krav på din förmåga att arbeta systematiskt och strukturerat i kombination med en hög egen initiativförmåga. Du behärskar både svenska och engelska väl i tal och skrift. Finska är en önskvärd merit. B-körkort är ett krav.


Upplysningar

För ytterligare information kontakta Pia Lindström, HR and Sustainability Director Boliden Mines, tfn 070-552 48 59 eller 0910-77 43 12, pia.lindström@boliden.com


Facklig information

Facklig information får du av Holger Rilinger (Sv. Ingenjörer), tfn 0910-70 57 59, Magnus Filipsson (Unionen), tfn 0910-77 33 29 eller Peter Markström, (Ledarna), tfn 0910-77 40 09.


Välkommen till ett spännande jobb!

Vi kan erbjuda ett intressant och spännande jobb med utmaningar, givande sociala kontakter och en företagskultur baserad på goda värderingar!


Ansökan

Vi arbetar aktivt för en jämnställd arbetsplats och välkomnar både kvinnliga och manliga sökande. Din ansökan med CV lämnar du via annonsens ansökningsikon. Frågor angående din ansökan besvaras av Bertil Karlsson, Human Resources, tfn 0910-77 32 78.

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag samt mediasäljare undanbedes bestämt då vi sköter rekryteringen själva.

Vi vill ha in din ansökan senast den 11 mars 2018

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.