Automationsansvarig

Som automationsansvarig på Pågen kommer du att få en bred roll där du ansvarar för utvecklingen och satsningen av hållbara lösningar inom ditt teknikområde. Som marknadsledade i bageribranschen är vi investeringsvilliga, öppen för ny teknik och satsar hårt på ständiga förbättringar.  
 

Arbetsuppgifter

Som automationsansvarig kommer du att ansvara för att förvalta och utveckla automationen på Pågen. Du kommer att driva underhåll och ombyggnadsprojekt av såväl fysisk anläggning som processnära styrsystem. Du kommer att arbeta både operativt och strategiskt med investeringar och förbättringar för att öka säkerhet och driftstillgänglighet. I huvudsak kommer du att jobba med programmeringen av befintlig maskinpark men vi lägger stor vikt vid att du är proaktiv och jobbar med hållbara och långsiktiga lösningar. Du utbildar och utvecklar teknikerna inom automation i nära samarbete med teknikchef, teknikledare och samordnare. 
 

Dina kvalifikationer 

  • Minst 5 års erfarenhet inom el- och automationsområdet.
  • Högskoleingenjör eller motsvarande erfarenhet.
  • Du har arbetat med driftsättning och optimering av styrsystem.
  • Erfarenhet av PLC/HMI programmering.
  • Vi ser gärna att du drivit projekt inom området. 
  • Meriterande om du har arbetar inom livsmedels- eller processindustrin.
  • Kunskaper inom mekanik och pneumatik är meriterande. 
  • Svenska och engelska i tal och skrift. 

Meriterande om du har erfarenhet av ett eller flera av dessa system då det används i anläggningen idag: Siemens,Beijer, Mitsubishi, Profibus, Lenze, Scada Citect. 
 

Din profil

Som person är du en prestigelös lagspelare med god kommunikativ förmåga. Du är innovativ, handlingskraftig i ditt agerande och samtidigt noggrann. Att säkerställa driften ställer stora krav på ditt engagemang, flexibilitet och din förmåga att lösa problem. Du arbetar tvärfunktionellt för att möta uppsatta mål och nyckeltal, fattar snabba och effektiva beslut utan att göra avkall på kostnadsmedvetenhet och kvalitet. Du har ett utpräglat sinne för metodisk felsökning i tekniskt avancerad miljö och hanterar stressfyllda situationer på ett kontrollerat sätt.
 

Kontakt

För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Maria Ahlén 0708-49 02 88 eller Mattias Lyckberg 0733-33 60 80 på Intenso Teknikrekrytering.
 

Välkommen med din ansökan snarast då urval sker löpande!
 

Vad erbjuder vi?

På Pågen bakar vi med kärlek - och vårt uppdrag är långsiktigt. Vi vill kunna lämna över ett bättre Pågen till framtida generationer. Det betyder att vi arbetar för att skapa hållbara lösningar och vi slösar inte med våra resurser. Vi samarbetar för att kunna vara modiga och tänka stort och nytt, och vi är nyfikna och lyssnar för att hela tiden lära mer. För att trivas hos oss tror vi att detta är värderingar som stämmer med dina egna. Hos oss har du möjlighet att ta stort ansvar och arbeta i en engagerande och inspirerande miljö med välkända produkter.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom