Assistant Head Controller

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Industrial Control är en avdelning vars huvudfokus är att arbeta med ekonomi och verksamhetsstyrning inom Scanias globala produktionssystem (P&L). Vi arbetar direkt under den tekniska ledningen och har även mycket kontakt med andra ekonomifunktioner runt om i organisationen. Industrial Controls uppdrag och syfte är att leda och koordinera controlling för Produktion & Logistik samt att planera och genomföra Scanias huvudprocesser inom ekonomi: bokslut, prognos, investeringar, strategisk plan, KPI:er, produktkalkyler och leveransvärden.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu en driven assisterande head controller då en av våra medarbetare går vidare inom Scania. Tjänsten innebär att stötta head controllers för Chassis & Cabs (M), Powertrain (D) och Logistik (O) med konsolidering av information, analyser och diverse projekt och utredningar av skiftande storlek och karaktär. Som assisterande head controller får man en bra överblick över verksamheten inom hela Produktion och Logistik och tjänsten innebär mycket kontakt med produktionsenheter i Europa och Latinamerika, Corporate Control samt ledningsgruppen för P&L.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

 • Konsolidera och analysera bokslutsrapporter för M, D och O
 • Koordinera, konsolidera och analysera prognosprocessen för M, D och O
 • Konsolidera och analysera Globala KPI:er inom M, D, O och P&L SLA
 • Koordinera, konsolidera och analysera Planungsrunde-processen för M, D, O och P&L SLA
 • Delta i projekt och utredningar av varierande storlek
 • Ad hoc-analyser till head controllers
 • Delta i och driva internt förbättringsarbete
 • Din profil

  Vi söker dig som är civilekonom eller industriell ekonom med några års arbetserfarenhet inom controlling eller redovisning. Du behärskar engelska flytande i tal och skrift och är van att arbeta i Microsoft Office och då framförallt Excel. Som person är du självständig, analytisk och noggrann och har även en bra förmåga att kommunicera och samarbeta med andra.

  För mer information

  Om du vill veta mer om tjänsten kontakta gärna Linus Andreasson (gruppchef TIC), tel 08-553 536 29.

  Ansökan

  Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. 

  Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

  Aktuellt inom