Assignment Manager Field Quality – Vehicle Service Information

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du teknikintresserad och vill utveckla dina ledaregenskaper? Då är en uppdragsledartjänst kanske något för dig. På gruppen leder vi, med kunden i fokus, kvalitetshöjande produktutvecklingsprojekt (FQ) hela vägen från rotorsaksanalys till utveckling av lösning och implementering i Avdelningens produkter.

Reparationer och underhåll blir en allt viktigare del av Scanias affär. 30.000 kunder besöker varje dag våra 1800 verkstäder runt om i världen. Avdelningen Vehicle Service Information, tillhandahåller den information och de verktyg som behövs för att de snabbt ska komma tillbaka ut på vägarna. Att våra produkter ofta är centrala delar i de tjänster som Scania utvecklar gör det extra tydligt att vi måste vara snabba i vår problemlösning.

Arbetsuppgifter

Som uppdragsledare kommer du leda tvärfunktionella projekt för att förbättra kvaliteten på våra produkter. Inget projekt är det andra likt och arbetet kan innebära allt från att leda uppdrag inom mjukvaru- såväl som hårdvarufel eller specialverktyg. Du kommer att bygga ett brett nätverk med kontakter inom bland annat R&D, IT, inköp, marknad och eftermarknad.

Initialt så handlar alla projekt om att, tillsammans med din arbetsgrupp, samla information och förstå problemet för att identifiera rotorsaken och utveckla den bästa lösningen. Detta kan utöver det interna utredningsarbetet innebära besök hos kunder, verkstäder och leverantörer. Du är sen ansvarig för att driva fram beslut om en lösning med avvägning mellan lösningsgrad, kostnad och tid till implementering.

Din Profil

Som person är du strukturerad, analytisk och lösningsorienterad. Du trivs med att engagera andra människor att arbeta mot uppsatta mål och har en god förmåga att bygga relationer. Du har en ingenjörsexamen eller motsvarande och minst ett par års yrkeserfarenhet. Då arbetet innebär internationella kontakter med såväl andra Scaniaenheter som med leverantörer så är det viktigt att du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Mer information?

För mer information om tjänsten, kontakta gärna Anette Edin Gruppchef YSFQ +46855353534 anette.edin@scania.com.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom